Vremea frumoasa a revenit si deja foarte multa lume se gandeste la vacanta. Dar cum ar fi sa alegi pentru copilul tau un nume inspirat de plaja, de vacanta, de soare, calatorii si relaxare? Majoritatea sunt nume rare care nu au cum sa te lase indiferent.

Alize sau Aliz. Aceste nume sunt inspirate de vanturile alizee, cele care sufla in regiunile intertopicale. Iar prenumele de Aliz este cea mai frumoasa alternativa la clasicul nume Alix.

Dune. Este un nume foarte dulce, bland si unic, foarte delicat si foarte feminin, derivat direct din termenul olandez « duine » care inseamna duna si care desemneaza cele mai dragute acumulari de nisip. Un nume original, foarte rar dar foarte frumos.

Pacifique. Da, se pare ca este un nume dat copiilor. In plus, este un nume dat unui sfant din biserica catolica. Are cele mai frumoase sonoritati si o semnificatie cu adevarat magica. Vine din latinescul « pacificus », care inseamna un artizan al pacii. Referinta este una evidenta la ocean, la evaziune si la relaxare.

Palmyre sau Palmyra. Este un nume ideal pentru fetitele aventuroase, care vine din grecescul « palmera », facand referire directa la cetatea palmierilor. Are cele mai frumoase sonoritati care ne duc cu gandul al verdele si la exotismul palmierilor. Deci ii va seduce cu siguranta pe parintii care sunt in cautare de exotism.

 

Robinson. Un nume care inseamna  « fiul lui Robin » si care este compus din elementele germanice – hrod- glorie si berht, stralucitor. Dar si un nume care ne duce cu gandul la celebrul erou naufragiat, un nume atipic, ideal pentru cei care sunt in cautare de originalitate.

Solal. Este un nume de origine ebraica care inseamna « ghidul ». Un nume foarte dulce, solar si sonor care ne duce cu gandul la caldura arzatoare a verii.

Savannah. Un nume care isi are originile in termenul spaniol « sabana”, adica savana. Este si numele unui fulviu si al unui oras din America, un nume foarte sonor si foarte original.

Zephyr. In mitologie, acesta este personificarea unui vant, bland si calduros, ca o briza foarte agreabila.

Lasă un răspuns