Iti plac prenumele originale, unice si ti-ai dori ca bebelusul tau sa poarte un astfel de nume? Exista  multime de prenume rare din care poti alege atat pentru baieti cat si pentru fete. Iata-le.

 

Lazar reprezinta transcriptia latina a prenumelui evreu Eleazar, provenit din ebraicul el’azar ce semnifica « Dumnezeu m-a ajutat. In Vechiul Testament, Lazar este fratele lui Moise. De cativa ani incoace, acest prenume a revenit in forta in randul baietilor insa ramane clasat printre prenumele rare.

Althea este un prenume feminin rar dar deosebit de frumos. Prenumele de Althea evoca delicatetea unei flori violet. In realitate, Althea este numele oferit un arbust ornamental cunoscut sub numele de hibiscus. In mitologia greaca, Althaea este fiica regelui Thestius.

Ethel reprezinta diminutivul mai multor prenume din Evul Mediu, actualmente disparute precum Ethelbruge sau Etheldreda. Radacina germanica a acestui prenume este “athal” ce semnifica noblete, nobil. Acest prenume feminin era extrem de raspandit in lumea anglo-saxona in secolul 19. Actualmente revine incetul cu incetul in atentie odata cu moda prenumelor scurte si rare.

Aristide. Prenumele masculine Aristide vine de la doua cuvinte grecesti, aristos si eides, care impreuna inseamna fiul celui mai bun. Iata un prenume pe care tatii de baieti il vor adora cu siguranta, si-l vor dorii pentru fiii lor. Numeroase figuri importante din Antichitate au purtat acest nume. Popular la sfarsitul secolului 19, Aristide a cazut in uitare in secolul 20. Azi ramane un prenume rar insa din ce in ce mai ales de parinti. In Franta este mai popular.

Serafina este un prenume derivat din Serafin, un prenume ce provine dintr-un cuvant ebraic si inseamna inger. In religia crestina, serafimii sunt ingerii care au patru fete si sase aripi si stau langa tronul lui Dumnezeu.

Ferdinand este un prenume de origine germanica care provine de la fried –protector si nant-curajos. Acest prenume a fost purtat de o multime de personalitati, in special de imparatii Austriei, de ducii din Toscana si de regii din Napoli dar si de  Louis-Ferdinand Céline, Ferdinand de Lesseps, le maresalul Ferdinand Foch…prenumele Ferdinand este un derivat al acestora.

Lasă un răspuns