Vrei ca ingerasul tau sa poarte un nume al unei zeite din mitologia greaca sau al unui erou? Cum ar fi ca civilizatia antica sa fie principala ta sursa de informatie?

Care sunt deci cele mai frumoase nume anticepentru baieteti si pentru fetite?

Euridice. Euridice este un nume foarte vechi, de origine greaca, care in mitologe este sotia mareului poet si muzician, Orfeu. Cele care poarta acest nume sunt extrem de seducatoare. Dar sunt si foarte dinamice si hotarate, indiferent de situatie.

Casandra. Casandra este un nume tot de origine greaca, care inseamna « cea care ajuta oamenii ». un nume foarte potrivit deci pentru fetitele pline de vitalitate, sociabile si simpatice.

Agata. Agata este un nume care in limba greaca inseamna « bunatate sau cea buna ». Fetitele ce poarta acest nume sunt foarte sensibile, chiar daca au mereu tendinta de a ascunde acest lucru. Dar sunt si foarte curioase si avide de noi descoperiri.

Diana. Diana este un nume de origine latina, fiind destul de rar in talnit in ultima vreme. Diana este zeita vanatorii si a lunii. Deci este un nume ideal pentru fetitele luptatoare, care sunt foarte atasate de familie.

Alexandru. Numele de Alexandru este de origine greaca, un nume care inseamna « a apara, a proteja ». Baieteii care poarta acest nume sunt foarte sociabili, au un spirit foarte deschis si sunt foarte carismatici in acelasi timp.

Emil. Emil este un nume antic pentru baieteii, care in germana inseamna « muncitor ». Cei care poarta acest nume sunt destul de dificili, colerici si capriciosi.

Ioachim. Ioachim este un nume de origine ebraica, destul de rar intalnint in zilele noastre, care inseamna « Dumnezeu ridica ». Cei care poarta acest nume au un spirit bipolar. Sunt atat aventurieri, cautand mereu provocari, cat si introvertiti sua rezervati.

Leonidas. Leonidas este un nume de origine greaca care in latina inseamna « leu ».  Cei care poarta acest nume sunt foarte harnici si foarte creativi. Le place foarte mult sa rada so sa comunice, sa fie alesi si sa fie admirati.

Penelope. Penelope este un nume de origine greceasca care inseamna « tesator ». Sunt fetite foarte entuziaste, extrovertite si sociabile.

Lasă un răspuns