Oare exista un bun mai pretios decat ingerasul tau? Cu siguranta ca nu. Care ar fi putea deci cea mai buna alegre atunci cand vine vorba despre numele sau? Numele inspirate de pietre pretioase sau semi-pretioase, de aur sau de alte perle. Adica Ruby, Pearl, Jade…

Sa vedem insa care sunt cele mai bune alegeri care ar putea sa te inspire.

Gemma. Un nume pentru cele mai cochete fetite, cu siguranta. Gemma este un nume de origine italiana si latina care semnifica ornament sau bijuterie.

Amber. Un nume veritabil de printesa care se traduce prin « chihlimbar ». Adica o piatra pretioasa care se foloseste pentru a crea cele mai frumoase bijuterii.

Ruby. Este un nume care evoca pretiosul rubin. Vine din latinescul « ruber » care inseamna rosu. Se pare ca este un nume folosit in special pentru fetite, dar care se poate alege si pentru baietei.

Greta. Greta este un nume de origine scandinava sau germana, derivat din Gretchen, la randul sau derivat din Marguerite, din persana, margaritis, o piatra pretioasa, cea mai frumoasa perla.

Pearl. Esti in cautarea unei perle rare pentru numele copilului tau?  Nu mai cauta. Pearl este cea  mai buna alegere.

Douria. In araba, numele Douria inseamna « perla unica ». Adica o alegere foarte originala pentru cele mai frumoase fetite. Alte nume inspirate de perle – Dura sau Durrah.

Jade. Este un nume de origine spaniola desemnand piatra semi-pretioasa, jad, in nuante minunate de verde. Un nume care poate sa fie purtat atat de fete cat si de baieti.

Agata. Agata veritabila este o piatra foarte fina cu multiple straturi de culoare, un nume foarte pretios pentru fetite, care vine din greaca, insemnand cea buna.

Oriana. Un nume care face referire la aur. Ideal deci pentru fetitele cu nume de aur.

Mani. Esti in cautarea unui nume original pentru baietei? Ce zici de Mani care inseamna bijuterie in sanscrita?

Celestina. Celestitul este piatra divinitatii, un mineral la fel ca si ametistul. Vine din latinescul caelestis, care inseamna ceresc.

Ikill. Iata un nume demn de cele mai frumoase printese. Un nume care in araba inseamna diadema, fiind o alegere foarte originala si rara.

Lasă un răspuns