Stiai ca anumite nume pentru copii au cea mai pura, cea mai casta sau cea mai inocenta semnificatie? Sau ca sunt cele mai luminoase si cele mai armonioase? Nu stii insa care sunt cele mai bune alegeri pe care le-ai putea face? Iti venim in ajutor cu cateva idei care sa te inspire.

Agnes. Numele de Agnes, un nume foarte frumos si nobil, vine din grecescul hagnos, unde inseamna « pur, cast si fecioara ». Deci fetitele ce poarta acest nume sunt cele mai elegante, cele mai sociabile si pline de energie.

Jonas. In ebraica, Jonas inseamna “porumbel”. Pe micutii cu numele de Jonas ii caracterizeaza in special, energia lor, indeazneala, dar si originalitatea sau puterea lor de seductie.

Blanca. Blanca este un nume inspirat de culoare, care este de origine germanica si care inseamna evident, « alb sau deschis ». Cele ce poarta acest nume sunt foarte sociabile, amabile, visatoare, organizate si sensibile.

 

Nolwenn. Nolwenn este un nume foarte original si rar, care in limba bretona inseamna alb si fericit. Cei care poarta acest nume sunt caracterizati de o sete de cunoastere, de spiritualitate, de filozofia lor de viata dar si de originalitate.

Alban. Numele de Alban vine din latina, unde « albus » inseamna alb, bineinteles. Micutii ce poarta numele de Alban sunt foarte eleganti, elocventi si diplomati.

Zohra. Zohra este un nume de origine araba, un simbol al frumusuetii, care se refera la culoarea alba foarte luminoasa. Fetitele ce poarta acest nume sunt deci foarte binevoitoare si intelepte.

Selena. Numele de Selena vine din latinescul selenus unde inseamna « luna ». Micutele ce poarta acest nume sunt foarte rabdatoare, dulci, sociabile si urasc excesele.

 

Luc. Numele de Luc vine din latinescul « lux », care inseamna lumina. Cei care poarta acest nume sunt foarte rationali si nu iau niciodata decizii pripite. In plus, se simt foarte in largul lor in societate.

Katia. Numele de Katia inseamna « pura » in greaca. Fetitele ce poarta acest nume sunt in general foarte atasate de familie, au un simt acut al responsabilitatii si sunt foarte exigente in acelasi timp.

Clara. Fetitele ce poarta acest nume cu semnificatia de lumina clara, sunt foarte fermecatoare, voluntare, exigente si glorioase.

Lasă un răspuns