Numele tău îți este oferit în momentul în care începi să porți un nume de familie. Acest nume se naște împreună cu tine, trăiește împreună cu tine și moare împreună cu tine. Te urmează peste tot, împarte cu tine bucuriile și tristețile și rămâne fidel alături de tine, atât în prosperitatea ta cât și în nefericirea ta. Numele tău este parte integrantă din tine, din personalitatea ta, din destinul tău.


Drept urmare, semnificația numelui tău se dovedește a fi de o importanță capitală, dacă vrei să fii stăpân pe propriul tău destin și să trăiești o viață lungă și fericită. Însă cunoști originea și semnificația prenumelui tău? Știai că prenumele Izabela este derivat de la Elizabeth care semnifică casa lui Dumnezeu în ebraică.


De câte ori pe zi ne strigăm copilul pe nume? De câte ori vor auzi acest prenume de-a lungul vieții? Alegerea unui prenume este importantă dar este, în egală măsură și un har. Numeroși sunt părinții aflați în căutarea unui prenume unic, a perlei rare. Înainte de naștere, mama și tatăl sunt în așteptare, nu știu o perioadă de timp ce va fi, fată sau băiat dar după ce au această informație, este imperios să găsească un prenume pentru copil.


Un prenume reprezintă prima noastră identitate. Un prenume spune totul despre noi. Cine sunt părinții noștri, unde și cum ne-am născut, spune multe lucruri despre mediul nostru social. Chiar dacă în ziua de azi nu se mai oferă primului născut prenumele tatălui și că numeroși sunt creștinii care nu se mai inspiră din Biblie pentru a oferi un prenume copiilor, avem o mulțime de influențe și inspirații pentru a găsi un prenume frumos. Influența familiei este cea mai importantă în alegerea unui prenume. Asta conform unui sondaj recent. Mai apoi influența regiunii de origine.

Tendințele ne influențează în egală măsură, spre exemplu, în ultimii ani, Emma a fost la mare căutare. Ca întotdeauna, mai există și influența mediului social. Într-o familie înstărită există multe prenume de Diana sau de Dylan. Prenumele exotice precum Mila sau Liam sunt și ele la mare căutare.

Dincolo de toate acestea, prenumele au toate un punct comun: se văd pe chipurile noastre. Asta deoarece, inconștient, facem totul pentru a semăna cu prenumele pe care îl purtăm.

Lasă un răspuns