Enola, Kaya, Sora, pentru o fetita si Chayton, Paco sau Yuma pentru un baietel… nume de legenda, nume venite de altundeva, un nume de cuceritor… de ce sa nu alegi un nume de origine amerindiana pentru copilul tau? Iti prezentam o selectie de nume amerindiene care sa te inspire.

 

Adriel. Numele de Adriel este un nume de origine amerindiana care inseamna « castor ». Cei care poarta acest nume sunt cei mai calmi. Nu se enerveaza decat foarte rar. Sunt si niste idealisti care vor sa schimbe lumea.

 

Anoki. Numele de Anoki inseamna « comedian ». Cei cu acest nume au cea mai dulce si cea mai pacifica aparenta. Raspund la orice atac cu un suras destabilizator.

 

Chayton. Sunt cei carora nu le este teama deloc de eforturi. Sunt cei mai harnici, cei mai determinati si nu lasa niciodata o treaba neterminata. Sunt calmi si demni, intuitivi si poti avea incredere in ei.

 

Enyeto. Un nume care inseamna « care se plimba ca si un urs ». Cei care poarta acest nume sunt niste copii foarte responsabili. Au o rabdare enorma si sunt extrem de amabili.

 

Len. In dialectul Hopsi acest nume inseamna « flaut”. Cei care poarta acest nume sunt niste fermecatori. Stiu cum sa se foloseasca de zambetul lor, sunt atenti si gentili. Sunt si responsabili, autonomi si independenti.

 

Paco. Sunt cei care sunt dotati cu o personalitate extrem de seducatoare. Stiu mereu cum sa seduca pentru a ajunge acolo unde vor.

 

Mato. Mato este un nume care poate insemna si « urs » dar si « curaj ». Cei care poarta acest nume sunt dulci si discreti, serviabili, sunt niste prieteni fideli pe care poti conta.

 

Pentru fetite.

Aiyana. Este un nume amerindian care inseamna « floare eterna ». Cele care poarta acest nume sunt cele mai comunicative. Se pot adapta oricaror situatii. Sunt si niste aventuriere.

 

Chenoa. Chenoa este un nume care inseamna « porumbel alb ». Fetitele cu acest nume sunt cele mai elegante si iubesc sa aiba grija de ele. Sunt creative si inventive si sunt in cautare de protectie si de stabilitate.

 

Enola. Inseamna in amerindiana « magnolia ». Cele cu acest nume sunt fermecatoare si sunt niste adevarate cochete. Sunt si fanteziste si independente.

 

Kaya. Numele de Kaya inseamna « micuta mea sora ». Cele care poarta acest nume sunt mai timide si mai rezervate. Stiu ceea ce vor si sunt determinate.

 

Nirvelli. Un nume care inseamna « copilul apei ». Cele care poarta acest nume sunt niste copii fermecatori. Sunt cochete si iubesc sa fie placute si adorate. Au un simt pentru estetica si sunt putin misterioase si dulci.

 

Oneida. Un nume care inseamna « asteptata cu nerabdare ». Sunt cele mai ascultatoare, sunt responsabile si au simtul datoriei. Sunt constiente si de ce le inconjoara.

 

Ozalee. Un nume foarte frumos care inseamna « soarele care rasare ». Sunt niste persoane pe care poti conta mereu. Sunt fidele si inspira incredere mereu.

 

Alte nume – Poloma, Sakari, Sora, Talasi, etc.

Lasă un răspuns