Dictionar de nume biblice: Vrei sa ii dai copilului tau un nume poetic si spiritual?

Vrei un nume deosebit pentru copilul pe care abia astepti sa il vezi? Iti venim in ajutor cu o selectie de nume biblice intr-o selectie unica si completa de nume populare din Biblie.

Nume biblice de fete

Incepem cu numele de fetite pe care le regasim in Biblie. Iata cele mai bune nume cu o amprenta de spiritualitate si istorie. Ai de unde alege.

Eva. Numele Eva inseamna « a trai ». Deci este un nume ideal pentru cele care sunt aventuroase si avide de libertate. O amprenta a senzualitatii si a lucrurilor gurmande, Eva iubeste diversele placeri ale vietii.

Debora. Este un nume care caracterizeaza fetitele care sunt animate de cea mai mare pasiune. Sunt impetuoase si curajoase si sunt si extrem de tandre.

Maria. Este un nume foarte des intalnit in tarile crestine. Maria este o printesa entuziasta si inteligenta. Este provocatoare si discreta, este puternica dar fragila in acelasi timp.

Ioana caracterizeaza fetitele realiste si pragmatice. Dar au si o personalitate excesiva si pasionala.

Gabriela. Este un nume ideal pentru fetitele energice, care sunt decise si voluntare. Sunt cele care pun suflet in tot ceea ce fac.

Ana. Este intuitiva, perspicace si dinamica, are nevoie de stabilitate si de iubire. Ana inseamna « gratie » in ebraica. Nu degeaba.

Alexandra. Este un nume ideal pentru fetitele cu un caracter puternic. Sunt autoritare si nerabdatoare si traiesc fiecare zi ca si cum ar fi ultima.

Rebeca este o fetita activa si independenta dar si una foarte ambitioasa. Isi ia destinul in maini fara sa aiba nevoie de vreun ajutor. Rebeca este unul dintre cele mai frumoase nume evreiesti si devine tot mai popular in ultimii ani.

Noemi. Este o fetita norocoasa si curajoasa, cea care a primit gratia, conform limbii ebraice. Unul din multele nume biblice de fete care devine din ce in mai popular.

Sara este cea care poarta lumina si speranta. Sunt indraznete si intelegatoare si au tendinta de a fi preocupate de tot ce le inconjoara.

Iris este un nume scurt si misterios, ideal pentru o fetita spontana, care iubeste sportul si culorile. Este si o fetita foarte curioasa.

Daca vrei sa citesti inca un articol incredibil de popular in dictionarul nostru de nume biblice, il gasesti aici: Nume de baieti din Bilbie

Nume biblice de baieti

Extrem de multe nume de baieti din Biblie au devenit foarte populare in ultimii ani. Mentionam randurile in cele ce urmeaza cateva dintre numele biblice cele mai populare.

Paul este ideal pentru cei care se lasa ghidati de intuitie, de intensitatea sa si de spirit. Baieteii cu acest nume iubesc sa sculte si sa invete.

Petru. Perosoanele cu acest nume sunt mereu in cautarea unei lumi mai bune. Cu ei nimic nu este niciodata definitiv. Unul din multele nume biblice de baieti care este ales din ce in ce mai des de viitorii parinti.

Ioan este un nume care caracterizeaza persoanele care stau sa gandeasca mult inainte de a actiona. Sunt fascinati de lume sub toate aspectele sale si vor mereu sa ajunga tot mai departe si tot mai sus.

David este cel iubit de catre Dumnezeu. Este un perfect amestec intre senzualitate, inteligenta si vointa. Reprezinta si bucuria de a trai.

Adam. Baietii cu acest nume sunt foarte misteriosi dar uneori le este foarte greu sa comunice cu privire la sentimentele lor.

Zaharia este numele celor caracterizati de o sete de spiritualitate si de o inteligenta fara pereche.

Samuel este numele care caracterizeaza micutii care sunt caracterizati de spiritualitate.

Cei cu numele de Tomas sunt niste persoane fiabile, tenace si metodice.

Lucas este un nume pentru un baietel luminos si stralucitor. Este insa si introvertit si tine indoielile si incertitudinile pentru el.

Daca esti in cautare de nume biblice si de insemnatatea lor, poate te intereseaza sa citesti si un articol incredibil de popular in dictionarul nostru il poti accesa aici: Nume de fete din Bilbie

3 COMENTARII

  1. Fiind un popor crestin, romanii aleg deseori numele copiilor de inspiratie biblica, ceeace e normal

  2. […] intra în panică, am selectat pentru tine câteva din cele mai frumoase nume de fete din biblie. Numele biblice sunt încă foarte răspândite și populare la noi în țară. Deoarece facem parte dintr-un popor […]

Lasă un răspuns