Cele mai frumoase nume “bio” pentru copilași

Mai mult ca niciodată, tendințele în ceea ce privește numele de copii sunt îndreptate înspre tot ceea ce înseamnă bio, natură, ecologie sau green. Unele nume pentru copii sunt deci cele mai green-frriendly și ne duc mai aproape de natură.

Gaïa. Este un nume care vine din greacă, de la cuvintele gè și aia, bunică. Este una din cele cinci divinități primordiale, este zeița grecească care simbolizează pământul hrănitor și este și personificarea Pământului. Un nume care îți va plăcea cu siguranță dacă ești în căutare de rădăcini sau de nume scurte.

Apple. Nu nu este un nume pentru geeks. Apple sau măr în română, Pomme în franceză, vine din latinescul pommum, fructul și face referire la zeița Pomoma, zeița fructelor în mitologia romană. Este și numele fiicei lui Gwyneth Paltrow și a lui Chris Martin.

Ocean. Este un nume care vine din greaca okeanos, ocean fiind un zeu care domnește asupra mărilor și fluviilor. Este un nume vechi, destul de rar, chiar dacă femininul său Oceane, a fost și el cândva popular.

Flora. Este și numele zeiție vegetației și cea mai bună alegere, deoarece numele în A sunt foarte în vogă. Vine din latinescul flos, floris, floare adică.

Nejma. Este un nume de origine arabă care înseamnă stea sau astru. Este o alegere poetică și rară care mai are și formele de Nejima, Nedjma sau Najima.

Dune. Este un nume care vine din celtă și unde înseamnă colină. Este un nume destul de rar dar care a revenit în atenția unora datorită lui Franck Herbert și a cărții sale, Dune.

Ilan. Ilan înseamnă arbore în ebraică. Este și un nume evreu foarte popular care ne duce cu gândul la Revelionul arborilor, când fiecare trebuie să planteze un arbore și să consume produse din natură.

Chloe. Cea mai frumoasă plantă printre numele bio. În greacă înseamnă lăstar. Este și numele unei zeițe grecești. Dar dacă vrei un plus de originalitate, alege Chloris, care înseamnă verdeață.

Elodia. Un nume ce semnifică floare de pe câmp sau floare fragilă în greacă. Poți alege și derivatul său, Ellie.

Lasă un răspuns