Cele mai frumoase nume care ne duc cu gândul la libertate

După luni întregi de carantină, de izolare, stări de alertă și scenarii roșii, visăm cu toții la libertate. Asta e sigur. Cum ar fi deci să optezi pentru un copilaș născut în această perioadă mai altfel, mai grea și mai morocănoasă pentru cel mai frumos nume care ne duce cu gândul la libertate?

Kanoa. Este un nume mixt care vine din limba hawaiană și care înseamnă libertate. Vei adora și tu cu siguranță latura sa exotică și libertatea la care ne duce cu gândul.

Patxi. Forma bască a numelui François, Patxi se prounță Patchi. Un nume care înseamnă om liber și care îți va plăcea cu siguranță.

Azad. Este un nume de origine armeniană, care înseamnă liber sau independent. Sună foarte exotic. Nu-i așa?

Liberty. Este imposibil, pur și simplu să nu îți placă acest nume de origine anglo-saxonă, care însemnă libertate, logic. Este un nume feminin, dar se poate da și unui băiat. Poți alege și derivatele sale- Libertad sau Liberta.

Amichaï. În ebraică, acest nume înseamnă poporul meu este în viață, adică se subînțelege că este liber. Este un patronim ce se regăsește și în Israel.

Houria. Este un nume care vine de la cuvântul din arabă, huriya și care înseamnă libertate. Cea mai frumoasă idee pentru cea mai frumoasă prințesă.

François. Este un nume derivat de la latinescul francus, care înseamnă om liber. Mai poți alege și derivatele sale precum Cisco, Francis, Frank sau Frances…

Serei. Serei înseamnă libertate în cambodgiană. Este un nume de origine masculină, dar te vei lăsa tentat oare de originalitatea sa?

Paco. Este diminutivul spaniol de la Francisco. Paco vine deci și el de la latinescul francus, care înseamnă om liber.

Soa. Diminutivul breton de la François, înseamnă de condiție liberă.

Volia. Volia înseamnă libertate în slavă. Un nume feminin foarte frumos. Dar poate că îți va plăcea și derivatul său, Volya.

Eleutheria. Sau Elefteria. Adică un cuvânt grecesc, care înseamnă libertate. Are și o variantă franceză, Éleuthère.

Ziyou. Este un cuvânt de origine chinezească cu semnificația de libertate. De ce nu ai alege cel mai frumos nume asiatic pentru copilașul tău?

Lasă un răspuns