Numele de copii de origine catalană sunt din ce în ce mai populare. Iar catalanii sunt cei mai mândri să poarte cele mai fermecătoare nume provenite din cea mai frumoasă regiune.

Iată deci câteva idei care să te inspire.

Montserrat. Numele provine de la o expresie latină care desemnează un munte dantelat. Montserrat desemnează astfel un masiv montan care se află în apropiere de Barcelona, capitala Cataloniei. Este și numele unei mănăstiri unde poate să fie admirată Fecioara Negră Notre Dame de Montserrat.

Jordi. Este un nume derivat de la George, care provine de la termenul de muncitor din greacă. Este un nume foarte răspândit în Catalonia, purtat de multe personalități, precum muzicianul Jordi Savall.

Josep. Este versiunea catalană a lui Iosif. Este un nume care provine de la termenul ebraic care înseamnă Iehova crește.

Nuria. Este un nume foarte frecvent în Catalonia. Este de origine arabă și înseamnă luminoasă. Face ecou la Sfânta Fecioară protectoare Nuria și este un nume foarte popular în Spania, dar și în America de Sud.

Pau. Este forma catalană pentru Pablo, adică pentru Paul. Vine din latină, unde înseamnă mic sau pace.

Manel. Este un nume derivat de la Manuel sau de la Emanuel. Este un nume 100% catalan. Originile sale sunt duble. Provine de la dorință în arabă și de la termenul ebraic Dumnezeu este cu noi.

Feliu. Este numele Felix cu un sos catalan. Un nume de origine latină care înseamnă fericit.

Mireia. Este un nume derivat de la Mireille sau de la Mirela. Forma catalană vine de la latinescul miracula, miraculos.

Aina. Este forma catalană pentru Anna, care provine de la termenul ebraic grație

Neus. Este un nume de origine ebraică, de la termenul neu are înseamnă zăpadă. Un nume tipic catalan care nu are însă prea mulți adepți…

Llora. În catalană Llora înseamnă Laura. Este un nume care provine din latină, unde desemnează laurul, un simbol al gloriei în Antichitate.

Lasă un răspuns