Cele mai frumoase nume cu cea mai frumoasă semnificație

Fie că înseamnă miracol al vieții, prețios, plin de grație, de dulceață, frumusețea stelelor sau asemănător cu un înger… unele nume sunt pline de promisiuni în etimologia lor. Iată deci care este cel mai frumos cadou pe care îl poți face copilului tău.

Nume de băieți

Alan. Vine din latină, unde înseamnă armonios sau frumos și care este și numele unui popor indo-european. Alan este conform unor specialiști, provenit din celtă, unde înseamnă frumos și calm. O dublă etimologie care îți poate aduce un plus de seninătate.

Timeo. Este un nume ale cărui origini le regăsim în greacă, unde timon înseamnă a ține în onoarea și theos care înseamnă Dumnezeu. Deci Timeo înseamnă a-l onora pe Dumnezeu. Este ideal pentru persoanele pline de viață și de dinamism.

Sacha. Dacă aștepți un băiat sau o fată, deoarece este un nume unisex, trebuie să te gândești la Sacha. Este un nume derivat de la Alexandru care înseamnă protector al oamenilor sau apărător al umanității.

Nume pentru fete

Souhila. Este un nume de origine arabă care înseamnă dulce. Deci vei avea toate șansele ca fetița ta să fie cea mai adorabilă.

Anissa. Este versiunea feminină a lui Anis, un nume care înseamnă amabilă în arabă. Este, de asemenea, un derivat de la termenul grecesc agne care se traduce prin pur.

Elena. Este un nume ideal pentru cea mai frumoasă fetiță, care înseamnă strălucirea soarelui.

Eden. Bine ai venit în paradis cu acest nume care este unisex. Plăceri și delicii înseamnă acest nume în ebraică.

Nahema. Este cel mai origunal nume pentru o fetiță. De origine africană, înseamnă plină de grație sau de dulceață. poți miza și pe derivatele sale- Naema sau Naemi.

Mila. Este un nume care în spaniolă înseamnă miracol. În slavă se traduce prin cea care este iubită de popor. Cel mai dulce nume deci pentru cea mai dulce fetiță.

Kara. Kara este un nume foarte popular în țările anglo-saxone, care vine din carus, unde carus în latină înseamnă prețios sau iubit.

Angelie. Este un nume derivat de la ange care înseamnă înger în franceză. Iar în greacă, eggelosqui înseamnă mesager. Este cel mai original nume cu cea mai frumoasă semnificație.

Lasă un răspuns