Atunci cand parintii sunt in cautarea unui nume pentru copiii lor, rar se gandesc la numele care incep cu Y. Dar la fel ca si in cazul literei U, aceasta litera ofera si ea cele mai frumoase alternative la numele clasice. Care sunt cele mai frumoase nume de copii care incep cu Y care sa te inspire?

 

Yann. Yann este echivalentul breton al numelui Jean sau Ion. De la el au aparut si variantele Yannick sau Yannig, destul de rare insa. Cei care poarta acest nume sunt sociabili, cultivati si diplomati, au nevoie mereu sa fie apreciati si dau dovada de o capacitate de adapatare iesita din comun.

Yolanda. Acest nume frumos este un nume de origine latina. Unii sunt de parere ca vine de la termenul de Viola care inseamna « violeta ». Altii sunt de parere ca vine de la termenii germanici « vel » si « land » care inseamna « adresa » si « tara ». Cele care poarta acest nume sunt foarte puternice, voluntare si generoase. Sunt si foarte devotate, inteligente si harnice.

Yasmina. Iata un nume foarte frumos de origine araba, care are insa o origine persana. Provine de la cea mai frumoasa floare parfumata, iasomia. Fetitele ce poarta acest nume sunt deci foarte dulci si foarte rezervate, delicate si fragile. Dar fragilitatea lor le fac insa sa fie si cele mai puternice. Sunt si foarte optimiste stiind mereu ceea ce vor.

Yvan. Iata un alt nume derivat de la clasicul nume Jean. Numele Yvan este insa foarte popular in tarile slave, ideal pentru baieteii mai rigurosi si mai muncitori. Principalele lor calitati vor fi insa mai evidente in domeniul profesional. Cei din jur le apreciaza bunatatea si empatia in caz de nevoie.

Yuna. Yuna este un nume de origine bretona, destul de vechi care are si origini mai stravechi, galeze sau ebraice. In bretona inseamna « arbust », in ebraica « porumbel », iar in japoneza inseamna « luna ». Cu alte cuvinte, este un nume extreme de poetic. Cele care poarta acest nume sunt deci cele mai sensibile si mai dulci, cele mai senine si cele mai puternice.

Youria. Youria este un nume de origine greceasca, care se potriveste de minune fetitelor fermecatoare, suple si elegante.

Lasă un răspuns