Copilasul vostru mult asteptat isi va face aparitia in curand dar nu stiti inca ce nume sa ii dati? Un nume bilbic, inspirat de istorie sau de literatura…nu reusiti inca sa va decideti? Dar cum un copil este rodul iubirii voastre si va va aduce doar iubire in casa, cum ar fi sa alegeti un nume care simolizeaza iubirea?

Care sunt deci cele mai frumoase nume de copii care simbolizeaza iubirea?

Loona. Iata un nume cu frumoase consonante britanice. Dar care are origini stravechi, germanice. Un nume care inseamna pur si simplu, “iubire”. Este un nume destul de rar insa, care se poate scrie si Louna.

Aimée. Un nume foarte frumos, care se pare ca poate sa fie purtat atat de fetite, cat si de baietei. Vine din latinescul « amare », care inseamna a iubi.

Valentin. Cum am putea uita de acest nume pe care il asociem mereu cu sarbatoarea Sfantului Valentin, sarbatoare indragostitilor din intreaga lume? Un nume care provine de la termenul latinesc « valens » care inseamna viguros.

Aina. Acest nume frumos si destul de rar, provine de la varianta Agnes. Agnes vine din latinescul « agnus »unde inseamna puritate. In japoneza insa, inseamna iubire.

Eros. Un nume care il reprezinta bineinteles, pe nimeni altul decat zeul iubirii. Dar care are si cea mai frumoasa semnificatie-tandru.

Romeo. Romeo este numelui marei iubiri a celebrei Julieta din faimoasa opera a lui Shakespeare. Un nume care provine din latinescul “romaus”, care inseamana “care a mers la Roma”.

Filomena. Filomena este un nume care provine din asocierea unor doua cuvinte grecesti- « philein », un verb care inseamna a iubi sau a fi iubit si « mênê » care inseamna luna. Un nume extrem de poetic, cu alte cuvinte.

Ciprian. Numele de Ciprian, provine tot din latina, unde inseamna « originar din Insula Cipru » si care este asociat cu zeita iubirii, Venus.

Rose. Un nume care ne duce imediat cu gandul la adorabila floare, simbol al iubirii. Un nume delicat care provine din latinscul « rosa » care era asociat in acea perioada cu tandretea.

Celestina. Celestitul este o piatra care conform mitologiei vine cu un plus de liniste si de pace interioara.

Lasă un răspuns