Muzica? Fara doar si poate cea mai buna sursa de inspiratie atunci cand vine vorba despre numele copiilor nostri dragi. Jazz, Aria, Aida sau Ron… iata cateva nume inspirate de muzica, o gama de prenume foarte muzicale si foarte armonioase in acelasi timp.

Jazz. Jazz este un nume de origine americana, un nume care face referinta la integritate si la idealism. Este si un nume destul de rar insa, ideal pentru copii care vor sa se remarce.

Aria. Aria este un nume de origine italiana, desemnand o arie muzicala. Este un nume rar care a inspirat si un personaj din celebrul serial « Game of Thrones », Arya.

Aida. Aida este numele derivate de la Adelaida, din germanicul Adal, « nobil » si din Heit, « rang ». Un nume al unei celebre printese etiopiene dar si al unei celebre arii compuse de Verdi. In italiana inseamna « fericire » iar in latina « ajutor ».

Carmen. Din latinescul « carmen », care inseamna “cantec”, numele de Carmen este forma spaniola a lui Carmel. Este un nume destul de rar, dar prezent la toate popoarele din intreaga lume. Un nume care inseamna pasiune si un nume extrem de original in acelasi timp.

Harmony. Un nume derivat din latinescul « armonia ». In mitologia greceasca, Armonia este fiica lui Ares, zeul razboiului si a Afroditei, zeita iubirii. Armonia s-a casatorit cu Cadmos, rege si fondator al cetatii Thebes.

Octavian. Un nume cu o semnificatie aparte- al optulea. Exista si un termen cunoscut in muzica, octava, dar si un fel de flaut folosit in muzica militara. Cei care poarta acest nume sunt foarte curajosi, pretentiosi si energici.

Doina. Un nume inspirat de traditionala doina romaneasca, un nume foarte vechi, de aproximativ doua secole, folosit din ce in ce mai rar insa.

Melody. Un nume inspirat de grecescul « melôdia » , din cantec si armonia sa. Melody este considerat si un nume derivat din prenumele Odile, din germanul, odal, care inseamna patrimoniu, bogatie.

Ron. Este un nume de inspiratie ebraica de la Aaron, un nume care semnifica bineinteles, cantec, ideal pentru cei mai puternici copii.

1 COMENTARIU

  1. […] Copil, Antonia este asemeni unui baiat insa, in strafundul sufletului sau, este o inima tandra care cauta, inainte de toate, afectiunea si siguranta. Insa acest lucru nu o impiedica sa fie extrem de energica, tiranica, geloasa si posesiva. Din cand in cand, Antonia face crize de furie violente. Este un copil sincer si direct care isi iubeste parintii cu pasiune. Parintii trebuie sa o lase sa isi gaseasca echilibrul si sa isi satisfaca spiritul de competitie prin intermediul unui sport. Muzica, sculptura si pictura ar putea sa o motiveze si sa isi satisfaca nevoia de senzatii tari. […]

Lasă un răspuns