Yasmina, Leila, Sofia, sunt nume foarte frumoase de inspiratie araba, de mare succes. Dar de la o vreme incoace si-au facut aparitia si alte nume, la fel de frumoase. Este si cazul numelor precum Lina, Aya sau Maya. Care sunt cele mai frumoase alegeri pe care le poti face?

Lina. Numele de Lina este un nume multicultural. Un nume care inseamna « suplu » si « tandru » in araba, dar si « frumusete pretioasa » sau « floare de iasomie » in chineza. Fetitele ce poarta acest nume sunt cele mai fermecatoare, cele mai gratioase si cele mai hotarate.

Sofia. In limba araba, numele de Sofia inseamna “cea care a fost purificata” si “prietena”. Un nume foarte popular in Antichitate si care incepe sa fie din ce in ce mai des intalnit si in ultimii ani. Este un nume ideal pentru fetitele fidele, sensibile si comunicative.

Ines. In limba araba, numele de Ines inseamna « amabilitate, bunavointa si mangaiere ». Fetitele cu acest nume sunt foarte sociabile, inteligente, subtile si senzuale.

Nora. Numele de Nora vine din arbescul ellinor, care inseamna « Dumnezeu este lumina mea ». Dar este si un diminutiv al numelui englezesc Eleonora. Fetitele ce poarta acest nume sunt foarte comunicative, simpatice si cinstite.

Maya. Maya este un nume care provne din ebraica, mar’yäm care inseamna « printesa marii ». In araba face referire la izvoare si la rauri. Cele cu acest nume sunt foarte protectoare, dinamice, active si generoase.

Aya. Aya este un nume de origine araba care inseamna « miracol sau semn ». Un nume foarte potrivit deci fetitelor mai sensibile, afectuoase, inteligente si active.

Nour. Nour este un nume foarte frumos pentru fetite, care in araba inseamna « lumina ». Deci cele care poarta acest nume sunt foarte puternice, serviabile, fidele si sensibile.

Adam. Un nume cu o origine imprecisa, care in ebraica desemneaza umanitatea sau omul in sensul lui global. Cei care poarta acest nume sunt luptatori, carismatici, curajosi, autoritari si foarte ambitiosi.

Amir. Un nume care in araba inseamna « print » si care este cel mai potrivit baieteilor puternici si independenti.

Rayan. Un alt nume foarte frumos pentru baieti, care inseamna « frumos » si care se potriveste de minune celor mai dinamici si mai perseverenti baietei.

Lasă un răspuns