India este o tara cu o cultura foarte bogata, vibranta si pasionanta. Si acest lucru se resimte chiar si pana la numele pe care le primesc copiii. Care sunt cele mai frumoase nume de inspiratie indiana pentru fetite care sa te inspire si care sa te invite la calatorie?

Tiya. Uita de numele precum Tina, Thea sau Tilda. Se pot inlocui cu cea mai frumoasa varianta, Tiya. In limba sanscrita, acest nume inseamna « pasare ». Un nume foarte natural deci care ne duce mereu cu gandul la libertate.

Anika. Iata un nume unic, care este incarcat de istorie. Anika este celalalt nume al zeitei razboiului, Gurda, care este imposibil de ranit. In sanscrita, Anika inseamna si « gratie ».

Mayra. In ebraica, Mayra inseamna « cea care se ridica ». dar in India, Mayra inseamna si cea mult iubita. Dar in ambele cazuri, numele de Mayra are cea mai frumoasa semnificatie.

Prisha. Se spune ca cel mai adesea, nasterea unui copil este un veritabil dar al vietii. Un lucru este sigur. Este si cazul micutelor ce poarta numele de Prisha, ce inseamna « Dar de la Dumnezeu ».

Mishka. In Rusia, numele de Michka este un nume dat exclusiv baietilor. Dar in India, este un nume dat fetitelor, care este din ce in ce mai popular. Un nume cu o semnificatie foarte frumoasa, « cadoul iubirii ».

Avani. Un nume care se scrie si Avni, care inseamna Mama Natura sau pur si simplu Pamant. Dar si un nume foarte popular in partea de nord si de est a Indiei.

Parvati. Parvati este un nume popularizat de celebra saga Harry Potter. Nu trebuie insa confundat cu numele de Pavati.

Neila. Daca crezi despre ingerasul tau ca este bijuteria de pe coroana ta, atunci Neila este un nume care i se va potrivi ca o manusa. O varianta a numelui de Nila care inseamna « safir albastru ».

Veda. Veda este un nume cu o rezonanta religioasa foarte puternica. Se poate traduce prin cunoastere si prin viziune.

Divya. Este un nume foarte frumos, foarte popular in India, purtat de foarte multe vedete de la Bollywood. In sanscrita acest nume inseamna celest sau divin.

Lasă un răspuns