Inca te mai gandesti la un nume mai special sau mai original pentru copilul tau? Un nume care sa placa si sa atraga atentia? La un nume de origine indiana te-ai gandit? Neelam, Dev, Mani.. sunt niste nume dulci si exotice si nu au cum sa nu iti placa.

 

Iata o selectie cu cele mai frumoase nume de origine indiana care sa te inspire; doar in acest articol pentru baieti.

 

Arun. Numele de Arun este o varianta si o transcriere moderna a numelui Aruna, care conducea carul divinitatii soarelui. Sunt niste baietei care se vor distinge prin originalitatea lor. Sunt indrazneti si curajosi, uneori rebeli dar si foarte creativi.

 

Amrit. Un nume care inseamna « nectar, licoarea divina ». Cei cu acest nume poseda o personaliatte puternica, sunt foarte dinamici, voluntari si curajosi. Sunt aventurieri si iubesc sa spuna « Nu ».

 

Chetan. Este un nume care in sanscrita inseamna « vizibil, constient ». Sunt cei mai amicali si mai simpatici si foarte sensibili la mediul in care traiesc. Starea lor de bine depinde de armonia caminului in care se afla.

 

Darshan. Darshan este un nume care seminifica « darul lui Dumnezeu ». Cei care poarta acest nume sunt niste copii rezervati. Sunt intelepti dar tematori si au nevoie de calm pentru a se putea dezvolta. Sunt niste persoane aparte.

 

Dev. Un nume care vine de la Deva si care inseamna de la Dumnezeu. Cei cu acest nume sunt voluntari si curajosi si stiu ce vor inca de la cea mai frageda varsta. Sunt carismatici si au o mare putere de decizie si de convingere.

 

Hari. Este un nume care inseamna in sanscrita « cel care a ridicat pacatul ». Cei cu acest nume sunt niste veritabili fermecatori, niste smecheri si manipulatori. Dar sunt si dulci si au grija mereu de cei mici.

 

Ilango. Este un nume indian specific, tipic masculin. Baietii cu acest nume sunt comunicativi, sociabili si extrovertiti, zambesc mereu, dar care iubesc solitudinea si calmul.

 

Isha. Este un nume care inseamna in sanscrita « stapan, lord ». Baietii care poarta acest nume sunt cei mai cuminti. Atunci cand vor. Sunt interesanti, sunt intuitivi, inventivi, fantezisti si vazuti ca niste precursori.

 

Jai. Jai este un nume, varianta penru Jay. Sunt niste baieti care par sa iubeasca sa domine sau sa comande dar care au totusi o dulceata si o sensibilitate a lor. Aspira la reusita si nu vor sa esueze.

 

Jivan. Este un nume care inseamna in sanscrita « viata ». Jivan este un micut sociabil si extrovertit, care iubeste sa fie inconjurat de oameni si sa comunice. Este dulce si comunicativ si iubeste bunele maniere.

 

Krishna. Este un nume care inseamna « fermecator ». Cei care poarta acest nume sunt afectuosi, tandri si stiu cum sa ii incite si pe ceilalti sa ii iubeasca. Sunt si responsabili si atenti.

 

Mani. Un nume care inseamna in sanscrita « bijuteria ». Baietii cu acest nume sunt incapatanati. Sunt energici, plini de viata si combatanti.

Lasă un răspuns