Vrei un nume care sa te duca cu gandul la soare si la legende? La un nume de origine indiana te-ai gandit? Majoritatea numelor de origine indiana isi gasesc originea in religia hinduista si sunt nume de divinitati. Iata o selectie cu cele mai frumoase nume de origine indiana pentru cele mai frumoase fetite.

Asha. Fetitele cu acest nume sunt cele mai pline de viata, sunt in alerta si exceleaza in domeniul comunicarii. Sunt si genroase, interesate de cei din jur dar fug de solitudine, care le sperie.

Arya. Este un nume care in sanscrita inseamna « nobila ». Este un nume care se da si baietilor. Micutele Arya sunt niste persoane care se ataseaza foarte usor si cu o amabilitate incomparabila. Sunt tandre si amicale.

Bala. Este un nume care se poate da atat baietilor cat si fetitelor. Cele care poarta acest nume sunt cele mai timide si sunt extrem de rezervate. Sunt si sensibile si vulnerabile dar sunt si visatoare.

Carma. Carma este un nume care inseamna « soarta, destin ». Cele cu acest nume sunt pline de imaginatie si iubesc natura. Iubesc sa duca o viata mai boema, sunt visatoare dar si emotive. Sunt si curioase si au o inclinatie inspre limbile straine si inspre arta.

Daya. Este un nume care in sanscrita inseamna « iertare ». Cele cu acest nume sunt foarte sociabile dar sunt si mai rezervate in acelasi timp. Sunt emotive si cer de la cei din jur fidelitate.

Esha. Este un nume foarte popular in India, dar ale carui origini nu se cunosc inca. Sunt cele care sunt in cautare de amicitie cu orice pret, sunt putin capricioase si urasc esecurile. Poti conta pe ele daca ai nevoie de cineva care sa te asculte.

Ila. Este un nume destul de raspandit dar cu o semnificatie necunoscuta. Cele care poarta acest nume au nevoie de tandrete si de afectiune. Sunt dulci si fragile, placute si conciliante. Sunt si foarte sociabile si comunicative.

Indira. Un nume care inseamna « frumusete, splendoare ». Cele cu acest nume sunt mandre si orgolioase si iubesc sa ii conduca pe cei din jur. Sunt autoritare si disciplinate, dar pot invata si sa imparta si simtul justitiei.

Jaya. Un nume care inseamna in sanscrita « victorie ». Niste fetite extrem de sociabile si de comunicative car trebuie sa fie si incurajate sa munceasca si trebuie sa fie invatate sa fie harnice.

Kalinda. Cele cu acest nume sunt cele care isi vor uimi parintii de fiecare data. Sunt inconjurate de afectiune si de iubire si se arata foarte atente si bine crescute. Sunt si responsabile si extrem de amabile.

Leela. Un nume foarte apropiat de Lila. Cele cu acest nume sunt niste fetite adorabile care se ataseaza foarte repede. Sunt idealiste, sensibile si creative.

Meera. Este numele unei printese mistrice din India. Cele cu acest nume sunt independente si voluntare. Sunt determinate si curajoase. Sunt si interesate de cei din jur.

Surya. Sunt dinamice si motivate, sensibile, energice si autoritare.

Lasă un răspuns