Nu ne nastem printese, devenim printese…doar in cazul in care nu purtam un nume de printesa, un nume din vremurile in care reginele erau sacre si respectate. Iata cele mai frumoase nume de printese care au marcat istoria sau fictiunea.

Aurora. Aurora este numele printesei din Frumoasa din Padurea Adormita marca Disney, poveste inspirata din basmul lui Charles Perrault si al fratilor Grimm. Aurora este un prenume de origine greaca ce provine de la aurios care inseamna dimineata sau din latinescul aur care inseamna aurita.

 

Sarah. Printesa Sarah este eroina unui desen animat japonez creat in 1985 dupa romanul A Little Princess al lui Frances Hodgson Burnett. Prenumele Sarah vine din ebraicul sarah care inseamna printesa, suverana.

Leia. Printesa Leia Organa d’Aldoranda este una din personajele din celebra saga Star Wars. Este sora geamana a lui Luke Skywalker. Leia este un prenume ce semnifica legatura si este un prenume destul de rar la noi in tara. Leia este o fetita visatoare si amabila, determinata si cu un spirit deschis.

Tiana este un prenume din universul Disney, din desenul animat Printesa si Broscoiul. Tiana este o tanara care incearca sa isi vada cu orice pret visul cu ochii, acela de a-si deschide un restaurant. In limba slava, Tiana semnifica zana si principalele sale caracteristici sunt altruismul si integritatea.

Diana. Printesa Diana a marcat mai multe spirite in urma cu ceva vreme. Viata sa in sanul familiei regale britanice nu a lasat pe nimeni indiferent. Prenumele sau, luminos, semnifica divina in limba latina.

Grace. Grace Kelly, o actrita americana devenita printesa de Monaco in urma casatoriei cu printul Rainier al III-lea in 1956 era considerata una din cele mai frumoase femei la acea vreme. Grace semnifica gratie in limba latina. Grace este o fiinta inteleapta care stie sa ia cele mai bune decizii.

Alienor a fost ducesa de Aquitaine. In urma casatoriei cu Louis VII devine regina Frantei dupa care, in urma unei alte castoriii, regina Angliei. Alienor a dat nastere unui numar de opt copii. In greaca Alienor se traduce prin compasiune.

Lasă un răspuns