Ești și tu curios/curioasă care sunt cele mai frumoase nume de zei pentru copilul tău? Zeii și zeițele îi pot inspira pe viitorii părinți în alegerea celui mai potrivit nume.

Am selectat pentru tine cele mai frumoase nume de zei. Iată câteva sugestii care să te încurajeze să alegi și tu dintre cele mai frumoase nume de zei.

În cazul în care nu ai observat încă, în 2021 sunt populare și nume de zei. Vin cu o însemnătate și cu o încărcătură istorică deoarece pe vremuri au aparținut unor zei.

Cum alegem nume de zei pentru copilul nostru

Ținând cont de faptul că există în ziua de azi un număr infinit de prenume, originalitatea este un aspect de luat în considerare atunci când alegi un nume pentru bebelușul care urmează să vină pe lume.

Noi îți propunem în cele ce urmează o selecție a celor mai frumoase nume de zei pentru copii care te vor inspira cu siguranță.

Cele mai frumoase nume de zei, legendele și miturile

Fie că îți plac sau nu miturile și legendele, aceste prenume îți vor transmite o parte dintr-o serie de povești puternice.

Amintește-ți faptul că alegerea unui prenume este un proces care poate deveni extrem de interesant, pe măsură ce avansezi în căutări. Drept urmare, curiozitatea va fi cel mai bun aliat al tău.

Pe de altă parte, nu trebuie să uiți de faptul că alegerea unui prenume implică o mare responsabilitate. Trebuie, cu siguranță să fim originali. Însă, să nu uităm de rațiune în acest proces.

Cele mai frumoase nume de zei pentru copilul tău

Aliyan. Cauți și tu cele mai frumoase nume de zei pentru copilul tău? Ce zici de Aliyan? Prenumele Aliyan aparține unei divinități feniciene. Aliyan, zeul apei și al vegetației, veghea asupra surselor de apă și asupra apelor subterane.

Dagan. Cei aflați în căutarea celor mai frumoase nume de zei vor fi cu siguranță fermecați de numele Dagan.

Prenumele Dagan reprezintă forma veche a lui Dagon, zeul filistenilor, principalii dușmani ai poporului evreu. Zeul Dagan este de origine necunoscută, se spune că ar aparține religiei vechilor semiți.

Semnificația numelui său, care evocă sămânța, a făcut din el zeul semințelor și al agriculturii. În Siria Dagan era stăpânul suprem al Cosmosului.

Nume de zei, ce semnifică Elyon?

Elyon. Ești în căutarea unui nume pentru băiatul tău și nu ai inspirație? Ce ai zice să cauți printre cee mai frumoase nume de zei pentru copilul tău? Elyon este un nume cu rezonanță.

Elyon este unul din primele nume divine ce apare în Cartea Genezei. Este numele unui zeu fenician al cărui nume îl regăsim și în Vechiul Testament.

Kandra. Prenumele de Kandra sau Chandra semnifică luminos. În cultura hindușă, plină de credințe populare, Chandra este zeul Lunii. Este fiul lui Maharishi Atri și a lui Anasuya. De notat este faptul că, în India, Luna este o divinitate masculină a astrologiei indiene.

Orion. Orion este un nume superb, care a început să atragă din ce în ce mai tare atenția părinților aflați în căutare de nume de zei pentru copiii lor.

Legendele grecești susțin că Orion era fiul lui Poseidon. A fost ucis în mod tragic după care a apărut pe cer sub forma unei constelații.

Ce semnifică Adonis?

Adonis. În mitologia greacă, Adonis era extrem de atractiv și de popular. Nu exista nicio garanție asupra faptului că și băiatul tău va fi la fel însă Adonis este unul din cele mai populare și mai frumoase nume de zei.

Puternic și grațios, Don ar putea reprezenta un pseudonim modest și perfect.

Apollo. În mitologia greacă, Apollo era una din cele 12 zeități principale. A fost zeul muzicii, al poeziei, al vindecării și al adevărului.

Având așa rădăcini frumoase, ne-am dori ca acest nume să beneficieze de mai multă atenție în rândul părinților.

Cele mai frumoase nume de zei

Dennis. Dennis este un prenume puternic care a început să fie popular începând cu anul 1900. Provine de la figura grecească Dyonisos, zeul vinului și al fertilității.

Dennis sau Denis nu este deloc o alegere rea pentru copilul tău dacă ne întrebi pe noi.

Atlas. Atlas este un nume mai puțin obișnuit însă este un nume minunat pentru băieți. Legendele spun despre Atlas că era Titanul însărcinat cu susținerea Pământului pe umeri.

Atlas este deci un nume care denotă inteligență și forță fizică. Abia așteptăm să vedem cât mai mulți băieți cu acest nume.

Nume de zei frumoase

Kane. Prenumele de Kane aparține unui zeu extrem de venerat în Polinezia. În Hawai, Kane este zeul suprem care apare din noaptea eternă pentru a crea cerurile și Pământul.

La Mauri este regăsit su numele de Tane, zeul pădurilor și păsărilor, fiul lui Ranginui și Papatuanuku. În Tahiti, Tane este un zeu mânios, este fiul lui Atea și a lui Papatuet.

Lugos. Prenumele de Lugos este în egală măsură celor care caută nume de zei pentru copiii lor. Lugos este prenumele unei divinități majore din cadrul mitologiei celtice. Etimologia sa este discutabilă.

Conform unor lingviști, -lug ar deriva din rădăcina indo-europeană leug care se traduce prin negru. Alții sunt de părere că Lugos înseamnă a sparge.

Zeu specialist în comunicare și protecto al artelor tehnice, Lugos este sărbătorit pe data de 1 august.

Narayan. Prenumele Narayan semnifică refugiul oamenilor. Narayan este zeul Panteonului hindus. Veche divinitate a apelor, Narayan este divinul în timp ce fratele său geamăn este umanul. Narayan este manifestarea principiului vital care se propagă în spațiul infinit.

Odin. Ești în continuare în căutare de nume de zei? Ce zici de Odin? Prenumele Odin face referire la zeul războiului, al înțelepciunii și al poeziei în mitologia greacă.

Etimologia numelui său face referire la Od și semnifică furoare, spirit și poezie. Fiul lui Bor și al uriașei Bestla, Odin este fratele lui Vili.

Soția sa este Frigg care i-a dăruit mulți copii. Odin este zeul morților, al victoriei și al științei. Este în egală măsură considerat patronul magiei, al poeziei, al profeției și al vânătorii.

Proven. Proven este un zeu slav. Divinitate tutelară, Proven este un legislator divin. Nu este un nume extrem de popular în lume însă noi spunem că este un nume frumos.

Hercule. Cel mai celebru zeu din mitologia greacă, fiul lui Zeus și al lui Thebe, o magnifică femeie muritoare.

Copiii care poartă acest nume sunt curajoși și se vor bucura de o virilitate sporită

Angus este zeul iubirii în mitologia celtică. Cântecele sale le permiteau cuplurilorsă se îndrăgostească iremediabil unii de alții.

Balder. Balder este un prenume din mitologia nordică. Este un zeu al inocenței, al adevărului și al luminii.

Un prenume mai puțin obișnuit cu ajutorul căruia copilul tău va ieși cu siguranță în evidență.

Ares. Ares era zeul grec al războiului. Acest preume are drept urmare un mare caracter. Transmite independența, determinarea, capacitatea de leadership, forța și energia.

Alte nume de zei interesante

Hermes. Fiul lui Zeus și al zeiței Maya. Hermes era mesagerul zeilor. Copiii care poartă acest prenume sunt extrem de sinceri, atenți și respectuoși.

Eros. Este echivalentul lui Cupidon în mitologia greacă. Eros este divinitatea iubirii. Este primul dintre zeii din Olimp.

Nemuritor, este cel mai frumos și cel mai tânăr dintre zei.

Triton

Triton. Fiul lui Poseidon, este zeul grec al mării. Este un bărbat-pește: are corpul unui bărbat și o dublă coadă de pește.

Narcis. Cu siguranță toată lumea cunoaște povestea lui Narcis. În ochii tuturor, Narcis este cel mai frumos bărbat din toată Grecia Antică.

Este fiul zeului fluvial Cefisos și al nimfei Liriope. Se îndrăgostește nebunește de Nimfa Echo însă, văzând că iubirea sa nu este împărtășită, se stinge de durere.

Ce semnifică Perseu?

Perseu. Fiul lui Zeus și al lui Danae, Perseu este un erou grec care revine în mai multe povești mitice. Este cunoscut pentru faptul că a învins-o pe Meduza, i-a tăiat acesteia capul.

Kallias. Kallias este un prenume ce provine din grecescul Kallos care semnifică frumusețe. Cu alte cuvinte, cei care poartă acest prenume știu să se facă iubiți.

Dar pot fi posesivi și geloși, mai ales dacă au frați sau surori mai mici. Sunt elevi meticuloși, străluciți și talentați.

Leandros

Leandros. Purtătorii acestui prenume sunt niște îngerași. Sunt mereu cu zâmbetul pe buze, zâmbesc, fac glume, sunt iubiți de toți cei din jurul lor. Sunt inteligenți și plini de viață.

Loukas sau Lucas. Lucas este un băiat fermecător și tandru, afectuos și extrem de gurmand. Este o persoană liniștită, însă, atunci când simte că i s-a făcut o nedreptate, explodează.

Nu acceptă sub nicio formă injustiția. Lucas este un nume grecesc, din ce în ce mai popular în ultima vreme și la noi în țară.

Este un nume frumos, cu rezonanță, atunci de ce să nu îl alegi și tu pentru copilul tău?

Care din aceste nume de zei ți-a plăcut cel mai mult?

Dacă ți-au plăcut aceste nume de zei pentru băieți nu ezita să consulți și acest articol cu prenume inspirate din mitologia grecească pentru fete și băieți.

Poate vei descoperi altele și mai interesante pentru a te inspira în alegerea celui mai frumos nume pentru copilul tău.

Acum că știi care sunt cele mai frumoase nume de zei pentru copilul tău îți va fi mai ușor să alegi unul. Cu nume de zei vei avea garanția unui prenume original.

 

Lasă un răspuns