Cele mai frumoase nume inspirate de minerale

Comoara ta cea mai de preț își va face în curând apariția pe lume și tu încă mai cauți cel mai frumos nume pentru el? Cum ar fi să te inspiri din lumea frumoasă și fascinantă a mineralelor?

Jade. Jadul este o piatra foarte specială. Este cea care se remarcă prin finețea și culoarea sa. Spaniolii traduc această piatră prin pierra de ijad, adică piatră de vârf. Aceasta piatră are proprietăți curative și poate trata durerile abdominale. Jade este un nume foarte popular, de când Mick Jagger și-a numit fiica așa în 1997.

Ambra. Este un nume cu derivate precum Ambre, Amber, Amberly sau Ambreen. Este un nume care se raportează la ambra, substanța naturală folosită pentru a face bijuterii sau parfumuri.

Perla. Este o piatră feminină prin excelență. Este un nume care înseamnă perlă în greacă și care are derivate precum Perina, Perihan, Perle, Perlina sau Perlette. În Statele Unite,varianta sa, Pearl, este foarte populară.

Agata. Este un nume care înseamnă bunătate sau gentilețe în greacă. Este un nume care revine la modă, datorită numelor retro sau vechi care sunt din ce în ce mai în vogă. Agata este o piatră foarte fină, de diferite culori, folosită deja încă din Egiptul Antic.

Ruby. Este un nume scurt și original, care nu are cum să nu îți placă. Este derivat, în mod evident de la Rubin,care desemnează cea mai prețioasă piatră în nuanțe de roșu.

Esmeralda. Este un nume de origine spaniolă unde înseamnă smarald. Smaraldul de culoare verde, este alături de diamant, rubin și safir, o piatră prețioasă în mod oficial.

Oriana. Un nume care ne duce cu gândul la aur, bineînțeles.Vine de la Aure, derivat de la latinescul aurum care înseamnă aur. Se poate folosi și varianta Aurine. Un nume ideal pentru o fată cu nume de aur.

Beryl. Este un nume pentru un băiat sau chiar pentru o fată, care vine de la veruliya, numele unei pietre prețioase.

Greta. Greta este un nume de origine scandinavă sau germană, derivat de la Gretchen, el la rândul lui, derivat de la Marguerite, din persana, margiritis, perla.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns