Cezar, Alexandru, Lidia, Adrian… esti in cautarea unui nume pentru copilul tau, un nume care a marcat istoria? Iti venim in ajutor cu cateva propuneri.

Alexandru. Un nume cu o aura particulara datorita lui Alexandru cel Mare. Un nume care a mai fost purtat insa si de peste 30 de regi si imparati din lume dar si 8 papi. Numerosi sfinti au si ei acest nume. Cei cu numele de Alexandru au calitati de lider, sunt de incredere, sunt simpatici si voluntari. Este facut pentru a comunica si are o forta de convingere minunata.

Adrian. Este cel care vine de la imparatul roman Hadrian dar si la Papa Adrian al saptelea. Un nume purtat si de sfinti. Cei care poarta acest nume sunt sesnsibili, senzuali, fideli si gentili. Au un gust pentru estetica, sunt ingeniosi si stiu cum sa se adapteze oricarui spatiu.

Cezar. Este cu siguranta cel mai ilustru nume din lumea occidentala. Cei cu acest nume sunt calmi si autoritari, sunt muncitori si ambitiosi si dau totul atunci cand vine vorba dspre a reusi in viata lor profesionala.

Mariana. Este un nume simbolic si legendar este o alegorie a Republicii Franceze. Vine din ebraica, Myriam, cea care ridica si Hannas care inseamna gratie. Cele cu acest nume sunt pline de viata, communicative si adaptabile. Sunt simpatice si fermecatoare.

Tereza. Unii sunt de parere ca acest nume este legat de o insula din Marea Egee in timp ce altii cred ca este un nume extrem de vechi legat de Terra. Tereza are un anumit magnetism, este emotiva si afectiva. Este sociabila, deschisa si concilianta.

Ovidiu. Se raporteaza la un vechi patronim roman. Baietii cu acest nume sunt cei mai mandri, cei mai energici si cei mai orgoliosi. Aptitudinile lor sunt cele care le permit sa fie ambitiosi si le confera mijloacele pentru a comanda, de a dirija si de a-si asuma roluri de lideri.

Lidia. Este un nume destul de vechi si de rar, care vine de la Lydios, o regiune din Asia Minora in Antichitate. Vine si de la vechiul prenume Lidia. Fetitele cu acest nume sunt stralucite. Au o sete de cunoastere nemarginita. Sunt dinamice si entuziaste, pline de energie si se bucura de viata din plin.

Maximilian. Un prenume care vine din latina, « maximus » insemnand « cel mai mare ». Maximilian este o persoane energica si voluntara care stie cum sa isi conduca destinul. Stie cum sa dirijeze lumea si cum sa fie un model pentru cei din jur.

Constantin. Vine din latinescul « constantia » care inseamna constanta. Sunt niste persoane foarte prudente care se gandesc de mai multe ori inainte de a actiona. Sunt foarte apreciati in societate si au o mare capacitate de adaptare de fiecare data.

Leon. Vine din latinescul leo care inseamna leu. Sunt niste feline, niste lei, niste puternici. Sunt in aparenta foarte calmi si rabdatori dar in realitate au si cea mai puternica personalitate. Sunt in cautare de stabilitate si nule place deloc neprevazutul.

Lasă un răspuns