Cele mai frumoase nume pentru fetițe inspirate de zeițe

Aștepți o fetiță? În acest articol vei găsi o mulțime de idei de nume pentru a o boteza cu un nume frumos, original, care evocă zeițele din mitologia egipteană, greacă sau romană. Descoperă deci citind acest articol care sunt numele de zeițe venit direct din Antichitate.

Isis. Isis este un nume perfect pentru o mică zeiță. Principala zeiță din divinitatea egipteană este un nume ideal pentru cele mai îndrăznețe fete.

Venus. Ce iubire… în  mitologia romană, Venus este zeița Iubirii și a seducției, născută din spuma mării. Cele care poartă acest nume sunt cele mai bune stratege.

Nume in A

Artemis. Este un nume mai rar, dar foarte frumos. Cele care poartă acest nume sunt cele mai abile și cele mai curajoase. Fiica lui Zeus și a lui Leto, Artemis este zeița vănătorii.

Aditi. Această zeiță este o figură emblematică a mitologiei hinduse. Este deci încă venerată în India. Cele care poartă acest nume sunt cele mai spirituale.

Atena. Fiica lui Zeus, Atena este zeița înțelepciunii și a strategiilor pentru război la greci. Este reprezentata cu o lance și cu o cască de aur. Cele care poartă acest nume sunt deci cele mai curajoase.

Aurora. Sora Soarelui și a Lunii, zeița romana Aurora simbolizează lupta dintre bine și rău, dintre zi și noapte. Este un nume destul de răspândit pentru cele mai speciale fete

Flora. Este un nume feminin, dulce și parfumat. Flora era zeița vegetației la romani. Timide, cele care poartă acest nume sunt și cele mai pasionale.

Lara. Zeița romană a liniștii este la origine o nimfă. Cele care poartă acest nume sunt cele mai fidele și cele mai iubitoare.

Kali. Este încarnarea zeiției- mamă în mitolgia hindusă. Kali este reprezentată cu o privire feroce și cu limba scoasă. Cele care poartă acest nume sunt cele mai perseverente.

Hera. Cele care poartă acest nume sunt cele mai malițioase și au cel mai puternic temperament. Hera este zeița greacă a căsătoriei. Protectoarea femeilor, este simbolizata cu o femeie care poartă o diademă regală, însoțită de un păun.

Diana. Un alter ego pentru Artemis, Diana este zeița vânătorii la romani. Cele care poartă acest nume sunt cele mai temerare și cele mai malițioase.

Lasă un răspuns