Rusia eterna, Rusia imensa, Rusia msterioasa, Rusia un pamant al culturii si al istoriei… numeroase cuvinte ne vin deci in minte atunci cand ne gandim la Rusia. O tara foarte fascinanta atunci cand vine vorba despre traditiile sale, despre poporul sau, despre spatiile sale naturale infinite… dar si despre numele sale.

Numele de provenienta rusa sunt fascinante, sunt fermecatoare, sunt pline de forta si de mister…care sunt insa cele mai frumoase nume de inspiratie rusa care sa te inspire?

Vera. In slava, Vera inseamna inseamna « credinta », iar in Latina, “adevarat”. Un nume foarte popular in Rusia, ideal pentru fetitele carismetice, generoase si foarte hotarate.

Anton. Anton este un nume foarte apreciat de catre rusi, un nume care este forma slava a lui Antonio, care in greaca inseamna « floare ». Cei care porta acest nume au un caracter energic, mandru si foarte creativ.

Irina. Numele de Irina vine din greaca, unde inseamna « pace ». Irina este echivalentul numelui Irene. Fetitele ce poarta acest frumos nume sunt cinstite, sunt sincere si voluntare.

Boris. Un nume 100% slav, numele de Boris inseamna « razboinic ». Un nume foarte raspandit in Rusia pentru cei mai altruisti, mai pasionati si mai integri baietei.

Olga. Un nume foarte clasic in Rusia, Olga este un nume mai rar, dar foarte frumos. Olga este un nume de origine germanica si inseamna « bucurie ». Olga este un nume destinat fetitelor curioase, originale si visatoare.

Vadim. Este un nume foarte raspandit in Rusia care incepe sa fie din ce in ce mai popular si prin alte parti. Cei care poarta acest nume sunt foarte comunicativi, perseverenti si cinstiti.

Anastastia. Un nume nobil, foarte popular, care vine din greaca, unde inseamna inviere. Un nume perfect pentru fetitele mai enigmatice, calme si foarte determinate.

Foedor. Feodor este varianta rusa a numelui Teodor. Un nume atribuit baieteilor altruisti si voluntari, care inseamna « Darul lui Dumnezeu ».

Lena. Un diminutiv al numelui Elena care face furori in Rusia, dar nu numai. Vine din greaca, unde inseamna « stralucirea soarelui ». Fetitele ce poarta acest nume sunt independente si foarte dinamice.

Ksenia. Ksenia sau Xenia este foarte popular in Rusia si vine din grecescul « ospitalier ». Cele care poarta acest nume sunt foarte ambitioase, muncitoare si determinate.

Lasă un răspuns