Ești în căutare de nume ungurești pentru copilul tău? În acest caz, trebuie să știi că în Ungaria prenumele trebuie ales dintr-o listă publicată, oficială. Există numeroase nume ungurești frumoase din care te poți inspira pentru a găsi numele potrivit pentru bebelușul tău.

Care sunt cele mai frumoase nume ungurești?

Roland. Roland este un prenume cu caracter puternic, ideal pentru a inspira respectul la un băiat. Roland este un prenume de origine germanică și semnifică curajos.

David. David este un prenume masculin. Numeroase sunt vedetele care poartă acest nume, printre care celebrul DJ David Guetta. David era un rege, al doilea rege din Israel, care l-a succedat pe Saul. Conform Bibliei, era în egală măsură tatăl regelui Solomon. David este un personaj prezent totodată în Biblie și în Coran. David semnifică iubit.

Ervin. Dacă vrei să alegi din nume ungurești pentru copilul tău, Ervin ar fi o soluție posibilă. Este un prenume popular. Provine de la germanicul Hariwini, este compus din hari care înseamnă armată și win care înseamnă prieten.

Alte nume de băieți

Andras. Prenumele Andras este varianta ungurească al lui Andrei, care, la rândul său, provine de la forma grecească de Andreas. Andras semnifică curaj, bărbăție.

Attila. Având o tradiție îndelungată în timp, Attila este unul din cele mai apreciate nume ungurești dar și cele mai folosite. Attila semnifică părintesc. Toată lumea știe că este un nume care a fost purtat de un erou, de Attila Hunul. Acest prenume unguresc este prezent și în spațiul românesc.

Csaba. Este un nume extrem de frecvent în Ungaria dar și în spațiul românesc. Csaba semnifică pastor. Conform unei ipoteze, acest nume înseamnă și dar, cadou. Legenda spune că și fiul lui Attila Hunul ar fi purtat acest nume.

Dominik este forma ungurească pentru Dominic. Semnificația sa este a lui Dumnezeu.
Gergely aparține categoriei de nume ungurești frecvente. În limba română corespunde prenumelui de Grigore. Semnificația lui este una cel puțin ciudată: m-am trezit, veghez.

Istvan este unul din cele mai populare nume ungurești și varianta românească este Ștefan. Provine de la Stephanos care înseamnă coroană. De aceea, se spune că semnificația numelui Istvan este încoronat.


Nume ungurești de fete

Julia. Julia este un prenume feminin scurt. Are mai multe derivate precum Juliana, Julissa sau Julie. Este versiunea feminină a lui Iuliu. Varianta românească este Iulia.

Agnes este un alt prenume care face parte din nume ungurești de fete. Agnes este un nume destul de rar folosit. Provine de la grecescul hagnos care marchează ideea de puritate, curățenie sufletească, sfințenie și milostenie. În plus, Agnes mai are și semnificație în limba latină. Astfel, Agnes semnifică unul din cele mai sfinte animale din punct de vedere religios și anume mielul.

Bianka. Prenumele Bianka reprezintă varianta românească pentru Bianca. Semnifică puritate, alb.

Aranka. Aranka este un nume unguresc care, conform cercetătorilor lingviști provine de la cuvantul de bază arany care înseamnă aur. Corespondentul lui în limba română este considerat Aurelia.

Alte nume ungurești de fete

Anna. Simplu, însă plin de farmec, prenumele Anna este ideal pentru a evoca puritatea unei fete. Este un prenume extrem de răspândit pe întreaga planetă. Provine de la ebraicul hannah care semnifică grațioasă. Coform religiei, Sfânta Anna, căsătorită cu Ioachim, a dat naștere Fecioarei Maria, mama lui Iisus Christos. Anna, născută sterilă, a încercat vreme de 20 de ani să conceapă un copil și s-a apropiat de Dumnezeu pentru a-l implora să-i ofere un copil. Un înger a apărut pentru a o anunța că va avea un moștenitor.

Krisztina. Corespunde, în limba română numelui Cristina. Ceea ce înseamnă că semnifică floarea lui Hristos.

Magdolna. Corespunde numelui Magdalena care este întâlnit la aproape toate popoarele europene. Semnificația sa este turn, castel.

Alege și tu din aceste nume

Unele din prenumele enumerate mai sus seamănă cu unele prenume europene însă revizuite în stil unguresc. A auzi modul în care se pronunță aceste prenume poate suscita atenția și curiozitatea pentru a descoperi semnificația fiecăruia în parte. Evocând bărbați curajoși, prinți, pace, divinitate, aceste prenume vin cu un plus de autenticitate și de originalitate.

Această listă de nume ungurești vine cu numeroase prenume interesante, atât pentru fete cât și pentru băieți. Unele prenume sunt destul de uzuale, au un corespondent și în limba română însă prenumele ungurești se remarcă prin felul în care au fost create. Această listă te va inspira cu siguranță în alegerea celui mai potrivit nume pentru bebelușul tău. Alege și tu din aceste nume pentru a avea garanția unui nume original, autentic și fermecător.

Lasă un răspuns