Iti doresti un prenume de razboinic sau de erou iesit direct dintr-o epopee greceasca pentru bebelusul tau? Atunci descopera cele mai frumoase prenume antice pentru baieti.

Leonidas este un prenume masculin de origine greaca, destul de rar in zilele noastre. Este un derivat al prenumelui Leon. Nascut in anul 540 si mort in anul 480 i.CH. Leonidas a fost regele Spartei intre anii 489-480. A murit ca un erou, in timpul unei batalii. Leonidas este un prenume antic si semnifica leu in latina. Baietii care poarta numele de Leonidas sunt creativi si muncitori. Le place sa zambeasca si sa comunice cu persoanele din jur.  Le place sa fie rasfatati si admirati.

Alexandru este un prenume masculin destul de frecvent in zilele noastre, un prenume de origine greaca. Papa Alexandru I a murit ca un martir in anul 115. Lui i se datoreaza faimosul obicei de a varsa picaturi de apa in vin in timpul slujbei. Aceste picaturi de apa semnifica dumnezeirea si omenirea lui Iisus Christos. In greaca prenumele de Alexandru inseamna aparatorul umanitatii. Baietii care poarta numele de Alexandru sunt sociabili, deschisi si extrem de carismatici. Facultatea de elocutiune este atat de dezvoltata incat ii surprinde mereu pe cei din jur. Alexandru este cel mai adesea atras de domeniul spiritualitatii.

Emil este un prenume masculin de origine latina, destul de rar in zilele noastre. Sf. Emil a fost un crestin din Africa de Nord, martirizat in timpul persecutarii imparatului Decius, in 270. Acest prenume antic pentri baieti semnifica muncitor in limba germana. Baietii care poarta numele de Emil sunt destul de greu de descifrat. Colerici si capriciosi, nu ezita sa vorbeasca cu emfaza pentru a obtine ceea ce isi doresc, pentru a-si atinge scopurile. Sunt capabili de multe lucruri doar din gelozie.

Xavier este un prenume antic de origine basca. Sf. Xavier a avut misiunea dificila de a evangheliza Asia. In limba basca acest nume inseamna casa noua. Baietii care poarta numele de Xavier traiesc in lumea lor, o lume aparte. Rezervati, simt nevoia sa se simta apreciati si iubiti in mod constant. Fug de relatiile conflictuale.

Lasă un răspuns