Puternice, frumoase, nemuritoare, zeitele din mitologia greaca sunt fascinante si derutante totodata…de ce sa nu te inspiri din mitologia greaca pentru a gasi un nume pentru printesa ce urmeaza sa vina pe lume? Iata care sunt cele mai frumoase prenume antice pentru fetite.

Artemis este un prenume de origine greaca extrem de rar in zilele noastre. Fiica lui Zeus si a lui Leto, Artemis este sora geamana a lui Apollo. Artemis domneste asupra animalelor salbatice si incarneaza fecunditatea. Fetitele care poarta numele de Artemis sunt sociabile si deschise. Simt nevoia sa fie apreciate la adevarata lor valoare si vor sa fie mereu pe primul loc.

Atena. Prenumele Atena este un prenume feminin de origine greaca, din ce in ce mai putin atribuit fetitelor in zilele noastre. In mitologia greaca, Atena este fiica lui Zeus si protectoarea Atenei. Este zeita intelepciunii si artistilor. Atena inseamna literalmente cap sau varf. Fetele ce poarta numele de Atena acorda o importanta deosebita sentimentelor. Adora sa se faca placute, sa fie admirate. Extrem de comunicative, apreciaza placerile vietii si sunt sensibile la arta.

 

Casandra. Casandra este un prenume de origine greaca destul de curent in zilele noastre. In Iliada lui Homer, sedus de gratia si farmecul Casandrei, Apollo ii promite ca, daca i se va darui, ii va oferi harul de a vedea in viitor. Insa, Casandra, odata intrata in posesia acestui har, il refuza pe Apollo. In greaca, numele de Casandra inseamna cea care ii ajuta pe oameni. Fetele care poarta numele de Casandra sunt sociabile si simpatice, pline de vitalitate. Le place sa isi faca prieteni noi si sunt dotate cu un simt al umorului iesit din comun.

Diana. Diana este un prenume de origine latina, rar si actual totodata. In mitologia romana, Diana este fiica lui Jupiter si a lui Latone, sora geamana a lui Apollo. Este zeita vanatorii si a Lunii. In latina acest prenume semnifica divina. Fetitele care poarta numele de Diana sunt atasante si simt nevoia sa fie iubite si pretuite. Acorda o importanta deosebita familiei si copiilor. Ajunsa la varsta adulta, Diana este seducatoare si carismatica.

Lasă un răspuns