Prenumele bretone nu sunt atat de cunoscute si appreciate la noi in tara in ciuda faptului ca sunt frumoase. Iata o selectie a celor mai frumoase prenume bretone pentru fetite si baieti.

Alana. Acest prenume dragut semnifica frumoasa si calma in celta. Este un prenume extrem de popular in Marea Britanie si Scotia.

Maelys. Maelys este un prenume 2 in 1. Cum asa? Reprezinta contractia a doua prenume, Maelle (print sau sef in celta) si Maylis, un prenume de origine basca care inseamna  Maria cu floare de crin.

Erell este un prenume de origine celta, aparut in secolul XII care inca incearca sa depaseasca frontierele bretone. Oricum ar fi, acest prenume de origine bretona pentru fetite semnifica extremitate.

Nolwenn este un alt prenume de origine celta. Prefixul Nol este inspirat din celticul Noal in timp ce elementul – wenn inseamna pur sau alb in bretona.

Rozenn este un prenume tipic breton. Are drept origine un prenume latin, Rosa care poate fi tradus prin trandafir.

Malo este un prenume de baieti de origine celta, extrem de popular in Britania. Este un derivat al termenilor mac’h si lou care se pot traduce prin ostatic si lumina.

Elouan este un prenume ce semnifica lumina in celta si se poate raporta la un sfant irlandez cu acelasi nume care a dus o viata de ermit in Britania in urma cu cateva secole. In 2006 s-a bucurat de o popularitate enorma.

Evan este un prenume extrem de apreciat de parintii bretoni. Se spune ca Evan s-a format cu ajutorul unui alt prenume, Levan, forma galeza a lui Jean. Unii sustin ca Evan ar putea fi si de origine greaca. In limba geaca, Evan inseamna inger frumos.

Ronan este un prenume irlandez si inseamna pui de foca. Ronan era in egala masura un calugar irlandez care a evanghelizat Britania in secolul VI.

Mael semnifica sef, mare sau print in bretona veche. Acest prenume a devenit mai popular incepand cu anii 90.

Noane este un prenume pentru fetite si semnifica miel in celta. Este si o varianta a patronimului Oanez, forma bretona a lui Agnes.

Lasă un răspuns