O fată nu se naște prințesă, devine o prințesă…ai aflat că vei avea o fetiță. Deja îți imaginezi garderoba, coafurile pe care i le vei face…însă, există un element la care te-ai blocat, prenumele acesteia. Cum ar fi să te inspiri de la prințese pentru a găsi un prenume pentru fetița ta?


Aurora. Prințesa Aurora este prenumele Frumoasei din Pădurea Adormită marca Disney, inspirată din basmul lui Charles Perrault și Frații Grimm. Prenumele Aurora vine de la grecescul aurios care semnifică dimineață, de unde latinescul aureus sau aurum care înseamnă aurit.


Sarah. Prințesa Sarah este eroina unui desen animat japonez creat în anul 1985 de către Ryuzo Nakanishi. Prenumele Sarah provine de la ebraicul sarah care semnifică prințesă, suverană.


Jasmine. Inspirat de la prințesa Badroulbadour din basmul Aladin și Lampa Fermecată, Jasmine este o prințesă frumoasă care se îndrăgostește de Aladin. Predumele de Jasmin vine de la yasimin care înseamnă iasomie.
Leia. Prințesa Leia Organa d’Aldorande este unul din personajele Star Wars. Este sora geamănă a lui Luke Skywalker. Leia semnifică legătură și este un nume destul de rar atribuit fetelor. Micuța Leia este visătoare, determinată și deschisă.


Tiana. În desenul animat Prințesa și Broscoiul, Tiana este fata care încearcă cu orice preț să își îndeplinească visul, acela de a deschide un restaurant. În slavă, Tiana semnifică zână și principalele sale caracteristici sunt altruismul și integralitatea.


Diana. Nu există vreo persoană care să nu știe cine este prințesa Diana, nu-i așa? Viața sa în sânul regatului britanic nu a lăsat pe nimeni indiferent. Prenumele său, luminos, semnifică divin în latină. Și i se potrivește de minune de altfel.


Alienor. Ducesă de Aquitaine, Alienor s-a căsătorit cu Louis VII si devine regina Franței în anul 1137 după care devine, în urma unei alte căsnicii, regina Angliei. Alienor a avut 8 copii, printre care celebrul Richard Inimă de Leu, Rege al Angliei. Alienor se traduce prin compasiune în limba greacă.


Rania. Rania a fost prințesa Iordaniei și a devenit cea mai tânără regină din lume după ce se căsătorește cu regee Abdullah al doilea în 1993. Rania semnifică bogată și nobilă.

Lasă un răspuns