Fată sau băiat, nu contează, vrei sa fie o surpriză, să nu afli până la naștere. Insă, nu te poți gândi la un nume? Ba da, cum să nu? Ai o mulțime de variante printre aceste prenume neutre.

Charlie/Charly. La început, se spunea despre prenumele Charlie că vine de la Charlotte și drept urmare este un nume de fată. Insă Charlie Chaplin s-ar răscoli în mormânt dacă ar auzi acest lucru, la fel ca și cei care pretind că acest prenume vine de la Charles, indiscutabil un nume de băiat. In orice caz, Charlie este un prenume extrem de popular în categoria prenumelor neutre.

Noa/Noah. Un prenume biblic deosebit de frumos care a devenit din ce in ce mai popular în ultimii ani. Vine de la Noe (cel cu arca), însă există și un Noa în Biblie. Ca regulă generală, Noah cu h este un prenume pentru băieți în timp ce Noa este mai mult folosit pentru fete.

Thais. Inițial un prenume oferit fetelor, acest prenume frumos, Thais, este din ce în ce mai atribuit în ultima vreme și băieților.

Chris. La origine, prenumele de Chris este o referință la mântuitorul Christos, indicând în mod clar faptul ca acel copil este creștin. Însă, Chris mai este și prescurtarea de la Christoph sau Christine.

Sam. Sam provine de la numele ebraic Samuel. La origine, numele semnifică numele este Dumnezeu sau cel care ascultă, cel care aude. Poate fi în egală măsură și prescurtarea de la un alt nume biblic, Samson. Sam este popular și pentru nume de fată, nu doar pentru nume de băiat.

Sacha. Sau Sasha. În lista prenumelor mixte mai poate fi încadrat și Sacha, ușor de reținut, este un prenume universal. Cu siguranță toată lumea este de acord cu acest lucru.

Nour. De origine araba, Nour este un prenume extrem de raspândit în familiile din Magreb. În ziua de azi este oferită în special fetelor. Acest prenume frumos și mixt semnifică lumina.

Lou. În ultima perioadă oferit fetelor, prenumele de Lou este în egală măsură un prenume frumos, ideal și pentru băieți, din ce în ce mai căutat în rândul părinților.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns