Esti in cautarea unui prenume original pentru bebelusul ce urmeaza sa vina in curand pe lume? Alege unul din cele mai frumoase prenume portugheze. Insorite si fermecatoare, muzicale, prenumele portugheze nu au cum sa nu fie pe placul tau.

Anita. Prenumele Anita este un derivat al prenumelui clasic Ana si provine din ebraicul Hannah care inseamna gratie. Anita are o personalitate puternica, ii plac lucrurile bine facute si are o vointa de fier. In ciuda faptului ca este incapatanata, Anita are o inima mare iar persoanele care o cunosc ii apreciaza generozitatea.

Sofia. Sofia este un prenume milenar. Vine din Grecia Antica, de la sophia si semnifica intelepciune. Chiar daca prenumele de Sofia semnifica intelepciune acest lucru nu inseamna ca fetita ta va avea aceasta calitate drept una principala. Curioasa, Sofia face  o multime de nazbatii in copilarie. Pasionata si exagerata uneori, lucida si intuitiva, Sofia dispune de tot ce este nevoie pentru a lua cele mai bune decizii.

Carla. Prenume Carla vine din germanicul karl  care semnifica forta. Carla este o fetita rezervata care se viseaza inca de mica o printesa, isi doreste sa fie o printesa in ochii parintilor sai. Persoanele din jurul sau o considera rece si distanta. Insa, in strafundul sufletului sau, Carla este o fetita emotiva. Optimista si dinamica, nu ai cum sa te plictisesti in compania sa.

 

Alba este un prenume de origine latina si vine de la cuvantul albus care semnifica alb. Alba este o fetita pur si simplu delicioasa. Increzatoare si ascultatoare, Alba este un copil cuminte. Mare aparatoare  ale cauzelor marete, Alba este gata oricand sa ii apere pe cei oprimati si napastuiti.

Adriana este un prenume extrem de raspandit in Portugalia si Brazilia. Vine din grecescul andros care inseamna persoana ilustra. Secretoasa si rezervata, Adriana pare misterioasa la prima vedere. Este introvertita si isi pune o multime de intrebari. Dotata cu un puternic simt al analizei, Adriana se gandeste bine inainte de a lua o decizie importanta. Toleranta si deschisa, Adrianei ii plac calatoriile, destinatiile insolite. Apropiatii apreciaza intelepciunea sa si optimismul debordant de care da dovada. 

Lasă un răspuns