Numeroși sunt părinții care vor să iasă în evidență prin intermediul prenumelui oferit copilului. Unii ajung chiar să inventeze un prenume. Alții preferă prenumele devenite rarisime de-a lungul timpului…sau să se inspire de la anotimpuri. Descoperă mai jos câteva prenume rare și originale pentru fete.

Autumn. Acest prenume pentru fete vine din latinescul automnus si desemnează anotimpul care vine după vară, adică toamna. În Europa este un prenume încă rar și insolit însă se pare că în 2021 este în tendințe, deoarece prenumele ecologice și inspirate din natură vor fi la modă. Autumn este un prenume oferit unui număr de 300 de fete. Zâmbitoare și voluntară, Autumn este în egală măsură o persoană determinată.

Luna. Prenume de origine latină, provine de la termenul luna care evocă Luna. Acest nume este destul de rar încă la noi în țară. Luna face referire la Zeița Lunii. Însă această tendință ar putea să se schimbe în următorii ani datorită tendinței ecologice. Luna are o imaginație debordantă, este fidelă, întreprinzătoare și motivată.

Poema. Acest prenume este originar din Tahiti, la fel ca Vaiana, Moana și Vanina. Și are o semnificație absolut magnifică. Semnifică perla mării adânci. Doar 100 de fete poartă acest prenume din 1995 încoace. Poema este garanția că vei avea un prenume excepțional pentru fetița care urmează să vină pe lume. Altruistă și generoasă, Poema are o tendință tandră și de observator.

Ramona. Acest prenume feminin este de origine iberică. Este alter ego-ul pentru Raymond din spaniolă. Însă, prenumele Ramona provine din doi termeni germanici: ragin care semnifică sfat și mundi care înseamnă protector. Din 1900 a fost oferit unui număr de 400 de fete. Ultima dată a fost oferit în anul 2016. Ramona este o persoană riguroasă și dinamică.

Nevada. Nevada este un prenume original. Acest nume înseamnă înzăpezit sau acoperit de zăpadă. Este în egală măsură numele unui stat din SUA…al cărui origine este spaniolă, la fel ca numele masivului muntos Sierra Nevada. Prenume destul de rar, Nevada a fost oferit unui număr de 30 de fete în Europa spre exemplu. Nevada are reputația de a fi extrem de sociabilă, loială și sigură pe ea.

Lasă un răspuns