La noi in tara, cand vine vorba despre alegerea numelui copilului, parerile sunt impartite. Unii parinti prefera sa aleaga un nume exotic, in tendinte, altii au renuntat sa le mai puna baietilor nume clasice precum Mihai, Constantin si Ionut si prefera sa readuca in topul preferintelor nume mai vechi, nume prafuite de timp.

 

In orice caz, cu totii suntem de acord cu urmatorul lucru: cand vine vorba de alegerea numelui copilului, imaginatia si inspiratia parintilor nu cunoaste limite. Desi exista o multime de nume inspirate din afara, exista inca o multime de parinti care decid sa ramana fideli numelor traditionale romanesti.

 

Andrei este un nume care nu va iesi prea repede din tendinte, inca se afla in topul preferintelor parintilor din Romania. Andrei ramane un nume popular printre copiii romanilor. Andrei este un nume pe care parintii nu ar trebui sa ezite sa il aleaga pentru baietii lor deoarece semnifica curaj si vitejie.

 

David se numara printre cele mai cautate nume de baieti din Romania. Numele de David s-a impus la noi in tara inca din anul 2011, an in care a urcat rapid in topul preferintelor parintilor din Romania reusind sa se mentina fruntas pana in ziua de azi. Numele de David este extrem de raspandit la noi in tara fiind considerat un nume de inspiratie biblica. David inseamna cel mai iubit de parinti sau conducatorul .

 

Stefan este un alt nume popular in randul parintilor din Romania, un nume extrem de indragit si de cautat la noi in tara. Stefan este un nume de inspiratie bilblica acest nume fiind purtat in trecut de primul mucenic al crestinatatii dar si de primul martir crestin care a fost condamnat la moarte de catre autoritatile iudaice.

 

Vlad este un nume impozant, dragut care de curand si-a castigat un loc de cinste in topul preferintelor parintilor din Romania. Parintii care si-au botezat copiii cu numele de David au reusit sa il readuca in atentia parintilor care se confrunta cu urmatoarea dilema: ce nume sa ii pun baietelului meu? Vlad este un nume cu origini slave semnificatia acestuia fiind cel care poarta pacea, cel care stapaneste lumea. Cine nu si-ar dori un nume cu astfel de semnificatie pentru baiatul sau?

 

Fabian. Iata un nume mai putin obisnuit dar destul de popular in Romania. Fabian este un nume usor exotic insa acest lucru nu i-a impiedicat pe parintii de la noi din tara sa il aleaga pentru baiatul lor.

 

Cristian reprezinta unul din cele mai importante nume pentru crestinitate. Cristian este un nume care in religia romano-catolica are semnificatia de urmasul lui Iisus Christos.

 

Darius este un alt prenume mai putin obisnuit pentru copii. Parintii au obiceiul sa aleaga varianta feminina a acestuia si anume Daria, varianta mult mai cautata si mai des intalnita in randul fetitelor. Darius este un nume de origine latina si s-ar traduce prin cel care mentine binele.

 

Luca. Provenienta acestuia este in stransa legatura cu regiunea din Italia cunoscuta sub numele de Lucania. Luca este un nume ce a facut furori prin anul 2011 si este in continua ascensiune.

1 COMENTARIU

  1. Valentina Strauß

    Nume de copii din Orient:
    Minjit, Recep, Falit, Murat, Baban, Nici, Salam, Halit, Turan, Rahat, Memo, Hasis

Lasă un răspuns