Ai aflat de curand ca urmeaza sa dai nastere unei fetite si inca nu stii ce nume sa ii pui. Nu intra in panica. Iti venim noi in ajutor cu lista celor mai populare nume de fetite din Romania. O lista cu nume care nu se vor demoda niciodata cu siguranta chiar daca apar noi tendinte si anii trec peste ele. Iata-le.

Maria
Maria inca ramane in topul preferintelor parintilor din Romania. Maria este un nume de provenienta latina, un nume traditional si influent in acelasi timp datorita insemnatatii spirituale. De aceea, parintii nu ezita in a-si boteza fetitele cu acest nume sfant.

Elena
Iata un nume foarte frumos, un nume care inca isi pastreaza influenta in randul parintilor din Romania. Sunt inca multe persoane care aleg acest nume de botez pentru fetitele lor.

Alexandra
Alexandra este un nume sonor dar simplu in acelasi timp. In plus, numele de Alexandra este inclus si in topul celor mai frumoase nume de la noi din tara, ocupand locul cinci in acest clasament. De obicei, purtatoarele numelui de Alexandra sunt persoane puternice si ambitioase.

Ana
Iata ca si Ana este un nume la care parintii romani nu sunt dispusi sa renunte prea usor. De la an la an apar tendinte noi, apar nume exotice, de inspiratie regala, americana sau spaniola, lansate de celebritatile din afara si nu numai. Din fericire, exista un numar destul de mare de parinti care au decis sa ramana fideli numelor traditionale romanesti.

Andreea
Andreea ocupa locul doi in topul preferintelor parintilor de la noi din tara. Andreea este un nume de sfant, un nume care le confera o personalitate extrem de puternica celor care il poarta.

Ioana
Nici Ioana nu a pierdut inca teren in randul parintilor romani. Asta chiar daca este un nume extrem de vechi. Chiar daca in randul persoanelor de sex masculin, numele Ion nu mai este atat de cautat, a iesit din tendinte, Ioana inca mai este la mare cautare.

Stefania
Derivat de la numele de Stefan, Stefania s-a impus incetul cu incetul in topul preferintelor romanilor. Stefania este un nume melodios, fetitele care poarta acest nume sunt gratioase si feminine, bucurandu-se de un mare succes in viata.

Denisa
In urma cu trei ani, numele de Denisa a cunoscut o evolutie fulguranta, incepand sa fie ales de un numar mare de parinti. Datorita acestora, numele de Denisa a ajuns rapid pe locul sapte in topul preferintelor parintilor romani.

Daria
Si Daria este un nume care s-a bucurat de o ascensiune rapida la noi in tara. Cu siguranta vor trece multi ani pana cand acesta se va demoda, va iesi din uz.

Gabriela
Gabriela, un alt nume de sfant si un alt nume care nu se va demoda prea curand. Fetitele care poarta numele de Gabriela sunt curajoase si ambitioase, nu se dau batute cu una cu doua.

Printre alte nume populare in Romania se numara Carla, Rebeca, Sofia, Sara, Alesia, Karina, nume la fel de frumoase ca cele care le poarta.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns