Numele retro pentru copii au fost foarte la moda in anii 1920 si au fost date uitarii mai apoi. Dar cum si tendintele din domeniul modei proneaza stilul retro, se pare ca si numele retro incep sa revina in forta.

Unele nume pentru copii pe care le-ai putea considera desuete revin in forta printre tendinte si sunt din ce in ce mai apreciata de catre viitorii parinti. Care sunt insa acestea?

Felicia, cea fericita. Acest prenume provine de la vechea forma a numelui Felix care inseamna « fericit ». O seminifcatie care se va resimti din plin in caracterul fetitelor cu acest nume care sunt foarte sociabile, extrovertite si amabile. Sunt si cele mai curioase, independente si nomade.

Petronela cea visatoare. Un nume derivat din latinul Petronius, cel mai vechi nume si inspirat de Sfanta Petronila. Fetitele cu acest nume sunt visatoare, empatice, ambitioase si fidele.

Ernest cel generos. Baieteii cu acest nume au tendinta de a impresiona pe toata lumea cu alura lor de invingatori. Dar sunt si foarte sensibili si foarte generosi si vor si cu siguranta atrasi de meseriile din domeniul artistic.

Emil cel pasionat. Foarte pasioant de tot ceea ce il inconjoara, Emil este un copil atras de tot ceea ce inseamna nou si minunat. Vrea sa inteleaga si sa exploreze lumea din jur, simte nevoia sa viseze si sa descopere cele mai curioase lucruri. Familia este pentru el cel mai bun reper unde isi regaseste echillibrul.

Sidonia cea plina de entuziasm. Sidonia este un nume inspirat de orasul Sidon din Libania, capitala Feniciei in Antichitate. Fetitele care poarta acest nume sunt pline de entuziasm, sensibile, dinamice, cu o imaginatie bogata, care isi doresc foarte mult sa devina mame.

Angela cea activa. Se pare ca numele angelice sunt foarte la moda in ultima vreme. Fetitele cu numele de Angela sunt pline de energie, active si dinamice. Nu suporta sa stea degeaba si sunt cele mai ambitioase.

Anatol cel curios. De origine greaca, acest nume inseamna aurora sau zori de zi. Un nume care este din ce in ce mai popular printre parinti ideal pentru baieteii mai curiosi, care sunt interesati de tot ce ii inconjoara.

Teofil, cel competitiv. Baieteii cu acest nume au un spirit competitiv, inovator si nu se tem de nimic. Vor reusi in viata deoarece au calitati de leader, sunt perseverenti si tenace.

Adela, un nume care revine in forta. Un nume foarte frumos care inseamna nobila. Un nume din ce in ce mai popular datorita faimoasei cantarete Adèle. Fetitele cu acest nume sunt visatoare, tolerante si generoase.

Abel cel intuitiv. Un nume biblic foarte la moda pentru baieteii intuitivi, fideli si foarte sociabili.

Lasă un răspuns