Serialul Game of Thrones este din ce in ce mai popular deci nu este de mirare ca numele personajelor sale atrag din ce in ce mai multi viitori parinti. Arya, Sansa, Khaleesi… iata un top 15 al celor mai frumoase nume pentru fanii inraiti.

Jaime. Iata un nume care va placea cu siguranta, ideal pentru un baietel loial, sociabil si foarte diplomat. Jaime este un nume spaniol care in romana este folosit sub forma de Iacob.

Khaleesi. In limba vorbita in serial, acest nume inseamna regina. Dar la origine, acesta nu este un prenume ci titlul nobil pe care il obtine sublima Daenerys Targaryen, atunci cand se casatoreste cu puternicul Khal Dogo.

Catelyn. Acest nume semnifica in greaca pura. Fetitele cu acest nume sunt dinamice si foarte curioase.

Robb. Un diminutiv al numelui Robert, Robb este cel care ii va atrage pe parintii in cautarea unui nume scurt si sonor. De origine germanica, acesta ineamna glorie si stralucitor.

Sansa. Emma, Sofia, Sara… iti plac numele care se termina in vocala « a » dar esti in cautarea unui nume mai original? De Sansa ce zici? Un nume care ar putea sa fie apropiat de latinescul Sanza, care inseamna a consacra.

Arya. In ebraica Arya inseamna cantec si se pare ca este un nume foarte in voga pentru acest deceniu. Fetitele cu acest nume sunt foarte fidele si intuitive.

Bran. Un nume de origine galica, Bran inseamna corb. Unii prefera versiunea sa mai complicata, Brân. Sensibili si introvertiti, copilasii cu acest nume nu prea au incredere in ei uneori.

Melissandre. De origine greceasca, acest nume inseamna albina. Este un nume foarte rar cu varianta sa Melissande, la fel de rara. Sociabile si diplomate, fetitele cu acest nume dau dovada mereu de loialitate.

Jorah. Un nume feminin se pare, chiar daca in serial este purtat de catre un barbat. In ebraica acest nume semnifica ploaie de toamna. Un nume ideal pentru copiii intelepti, cuminti si inteligenti.

Sandor. O forma maghiara a numelui Alexander, Sandor va placea cu siguranta celor care sunt in cautarea unui nume plin de caracter. Baietii cu acest nume sunt fermecatori, sunt seducatori si au o clasa fara pereche.

Stannis. Un nume de origine slava, Stannis este un diminutiv de la Stanislas care inseamna comandant glorios. Cei care poarta acest nume sunt responsabili si adora lucrurile bine facute.

Joffrey. Iata un nume ideal pentru baieteii foarte eficienti si perseverenti care stiu cum sa rezolve problemele.

Tyrion. Un nume derivat de la prenumele irlandez Tyron cu o foarte frumoasa sonoritate celta.

Lasă un răspuns