Să îți numești copilul Corona, Coviduvidapdap sau Dezinfectant reprezintă tendința neașteptată a crizei sanitare mondiale în care ne aflăm de câteva luni bune.

Cum să îți numești bebelușul născut în mijlocul unei pandemii atunci când ești fanul numărul unu al jucătorului de baschet decedat la început de an 2020, Kobe Bryant? Un tweet publicat pe data de 17 martie anunța că în Filipine, o mamă, în mod vizibil fană a baschetului, și-a numit băiatul…Covid-Bryant. Acest mesaj a devenit viral. Nimeni nu poate dovedi veridicitatea acestui tweet, ar putea fi vorba despre o simplă glumă. În schimb, oferirea unui nume în raport cu Covid-19 este în tendințe.

Covid-Rose, Sanitizer și Lockdown
Practica nu este nouă deoarece de mai mulți ani deja, părinții rivalizează în creativitate atunci când vine vorba să le dea un nume copiilor. Nu se mai inspiră din serialele preferate, de la vedetele preferate, acum tendința este aceea de a inventa un nume pentru copilul lor.
Și criza cu Covid-19 nu a afectat deloc imaginația părinților. Din contră, chiar o alimentează. În Filipine, o micuță Covid-Rose și un micuț Coviduvidapdap au văzut lumina zilei în țara în care primul lockdown a început pe data de 12 martie. În India, doi gemeni născuți în această perioadă au primit numele de Covid și Corona. O modalitate pentru părinți de a onora efectele pozitive ale virusului asupra țării lor precum o atenție sporită în ceea ce priveste igiena. Igiena a fost în egală măsură sursă de inspirație pentru niște părinți care și-au botezat băiatul Sanitizer (Dezinfectant), născut pe data de 12 aprilie în India. O altă măsură de protecție, o altă sursă de inspirație, izolarea. Un cuplu de indieni au decis să își numească băiețelul Lockdown pentru a susține decizia președintelui Narendra Modi de a izola țara.

Prenume inspirate de pandemie
În Argentina părinții au fost oarecum mai rezervați și mai discreți. Un cuplu și-a numit cel de-al doilea băiat Ciro Covid. Pe site-urile dedicate viitorilor părinți există prenume care reprezintă lupta împotriva Covid-19 mai poetice precum Hope, Harmony, Faith, Prosper, Patience deoarece nu este tocmai ușor pentru un copil să poarte numele unui virus care a ucis peste un milion și jumătate de persoane în întreaga lume…

Lasă un răspuns