Nu stii cum sa alegi numele copilului pentru ca acesta sa nu sufere pana la sfarsitul zilelor sale? Sau pentru a nu te pomeni de fiecare data cand este intrebat cum se numeste? Nu este usor, dar daca tii cont de cateva reguli vei reusi sa alegi un nume ideal pentru copil.

Cum se potriveste prenumele cu numele de familie? Nu trebuie sa alegi un prenume care sa rimeze sau sa semene prea tare cu numele de familie. Nu vrei ca acesta sa devina tinta unor glume. Un prenume care se asociaza armonios cu numele de familie este ideal.

Ce inseamna initialele numelui si prenumelui? Ai grija ca initialele sale sa nu formeze un cuvant mai nefericit precum WC. Prietenii sau colegii isi vor da seama foarte repede de acest lucru.

Iti place diminitivul numelui sau? Iti va fi foarte greu sa le impui celor din jur sa nu diminutiveze numele copilului. Incearca sa vezi daca acest diminutiv iti place sau nu. Daca nu este cazul, poate va trebui sa te gandesti la un alt prenume.

Prenumele copilului este deja raspandit sau nu? Unii parinti nu sunt de acord cu faptul urmator – prenumele copilului nu trebuie sa figureze in lista celor mai raspandite nume. Daca strigi « Adrian » in curtea scolii nu vrei ca inca patru capsoare sa se intoarca inspre tine in acelasi timp. Dar nici nu vrei cu siguranta ca acesta sa poarte si numele unei celebritati. Cel mai adesea toata lumea te va intreba de ce ai ales acest nume.

Prenumele copilului imi aminteste de cineva? Chiar daca partenerului ii place un anumit nume, poate ca pe tine te duce cu gandul la o persoana pe care nu o poti suferi. Incercati sa ajungeti la un compromis.

Prenumele copilului se potriveste cu cel al altor copii? Daca ai mai multi copii, nu alege niste nume care seamana prea mult. Toata lumea te va intreba mereu care e care.

Iti poti imagina copilul un adult cu acest nume? Nu uita ca acest copil va fi intr-o zi un adult. Si un prenume poate fi dragut pentru un bebe dar ridicol pentru un adult. Daca va deveni adult, nu se va simti in largul sau daca se va numi Mimi sau Cherry.

Prenumele copilului este dificil de pronuntat? Un nume care se pronunta greu este cel mai adesea o sursa de neintelegeri. Daca cei din jur nu scriu corect sau nu pronunta corect numele, gandeste-te sa faci o alta alegere.

Ce ortografie ai ales pentru nume? Unii decid sa schimbe ortografia numelui pentru mai multa originalitate si personalitate. Dar nu complica viata copilului care va trebui mereu sa explice de ce numele sau se scrie altfle decat unul obisnuit.

Prenumele iti place tie si partenerului? Daca unuia dintre voi nu ii place un anumit nume, nu insistati. Faceti o lista cu prenume fiecare si comparati apoi listele. Veti gasi un prenume in comun cu siguranta. Este dificil pentru doua persoane sa ajunga la un anumit acord.

Lasă un răspuns