Atunci cand vrei sa alegi un nume mai interesant sau mai original pentur copilul tau, numele de genii sau inventatori celebri pot sa fie cea mai buna sursa de inspiratie. Sunt nume retro, inspirate de chimisti, de fizicieni, de savanti, de castigatori de Premii Nobel care poate vor influenta si caracterul copilului tau.

Letitia. Letitia este un nume, inspirat de celebra Letitia Geer, cea care a inventat in anul 1899 seringa medicala. Un nume ideal pentru fetitele calme, capricioase, fermecatoare si foarte rabdatoare.

Gustave. Un nume inspirat de celebru Gustave Eiffel, un inginer de origine franceza, cel care a participat la constructia celebrului Turn Eiffel. Acest nume se potriveste de minune baietilor realisti, dinamici si modesti in acelasi timp.

 

Albert. Numele de Albert este inspirat de celebrul Albert Einstein, un fizician si teoretician care a pus la punct teoria relativitatii in anul 1905 si care a primit Premiul Nobel in 1915. Cei care poarta acest nume sunt idealisti dar lucizi, prudenti, discreti si perseverenti.

Steve. Numele de Steve este un nume insporat de celebrul Steve Jobs, un antreprenor si un inventator american, un veritabil vizionar si o figura majora a domeniului informatic. Cei cu acest nume sunt foarte curiosi, gurmanzi si mandri de ei.

Ruth. Ruth este un nume inspirat de catre cea care a revolutionat industria jucariilor si care a inventat in anul 1959 Papusa Barbie. Un nume ideal pentru fetitele emotive, incapatanate si si visatoare.

Marie. Marie este un nume inspirat de celebra Marie Curie, cea care a primit Premiul Nobel pentru fizica in anul 1903, ideal pentru fetite perfectioniste, meticuloase si exigente, care sunt impulsive si care dau dovada de o mare imaginatie in acelasi timp.

Elizabeth. Elizabeth Magie este cea care a inventat jocul Monopoly, putand fi o veritabila sursa de inspiratie pentru nume de fetite intelepte si foarte timide in acelasi timp.

Alice. Un nume foarte frumos inspirat de Alice Parker, cea care a inventat sistemul de incalzire pe gaz in anul 1919. Un nume foarte potrivit in acelasi timp pentru cele mai uimitoare fetite, mereu cu picioarele pe pamant, pline de viata si foarte exigente.

Lasă un răspuns