Iubesti la nebunie tot ceea ce tine de designul de inspiratie scandinava si romanele de aventura sau politiste scrise de autori suedezi? Cum ar fi atunci sa te lasi inspirat de cele mai frumoase nume suedeze pentru ingerasul tau?

Nu mai e niciun secret pentru nimeni ca stilul de viata scandinavian a sedus si seduce din ce in ce mai multi europeni. Si nu numai. Se pare ca tarile nordice au doar lucruri bune de oferit, incepand cu bucataria si terminand cu cele mai frumoase nume care sa te inspire.

Numele de inspiratie suedeza sunt sic, sunt elegante, sonore, originale si foarte vesele. care sunt cele mai frumoase?

Maja. Este un nume cu o tripla origine- slava, suedeza si ebraica. Vine din ebraicul « Myriam » si inseamna cea iubita. Este si varianta suedeza a lui Maria, ideal pentru cele mai fermecatoare fetite.

Tilda. Este un nume care provine de la « hlod »- glorie si « hilde », lupta, batalie. Este un nume vechi, de origine medievala foarte apreciat in Suedia.

Alva. Numele de Alva este un derivat de la « albus » care inseamna alb. Unul din cele mai populare nume din Suedia, alaturi de Maja.

Ida. Ida este un nume de origine germanica, semnificand « munca ». Un nume foarte potrivit pentru fetite mai indraznete, curioase si pline de viata.

Ebba. Acest nume are origini multiple. Unii spun ca este de origine germanica sau de origine islandeza, altii ca este danez. Este insa un nume foarte rar si foarte frumos.

Viktor. Viktor cu « k », este un nume traditional scandinavian. Este de orgine latina si inseamna victorios sau cuceritor.

 

Edvin. Edvin este un nume care este purtat atat de suedezi, cat si de slavi. Un derivat de la englezescul Edwin, care inseamna « prietenul norocului ».

Elias. Elias vine din ebraica, « eli », unde inseamna “Dumnezeu este Domnul meu”. Ideal pentru baieti autonomi, in cautare de libertate permanenta si pentru cei mai originali.

Liam. Un nume foarte popular, mai ales in Irlanda, care se potriveste de minune celor mai sensibili care simt nevoia de mai multa apreciere.

Oscar. Un alt nume de origine suedeza foarte popular, pentru cei mai discreti baietei dar si pentru cei mai curiosi.

Lasă un răspuns