Pentru unii parinti, cautarea unui prenume pentru bebelusul lor este asemeni cautarii Graalului…inspira-te din aceste prenume venite direct din Evul Mediu, din castelele fortificate si din legenda Cavalerilor Mesei Rotunde.

Vivian (a). Vivian este o eroina din romanele Mesei Rotunde din Evul Mediu. Conform unei legende celte, zana Viviana, cunoscuta si sub numele de Doamna Lacului l-a primit pe Lancelot, cavalerul Mesei Rotunde. Iubita de Merlin, Vivian este cea care i-a dat lui Arthur faimoasa sabie. Un prenume ideal pentru o zanuta mica.

Adelina. Ai avut impresia ca Adelina este un prenume recent? Ei bine, nu e deloc asa. Adelina era un nume cunoscut inca din Evul Mediu. In acea perioada mai erau cunoscute derivate ale acestui prenume precum Adelin sau Hadelin. Adelina este diminutivul Adelei si vine de la germanicul adal care inseamna nobil si din lind care inseamna blandete.

Aymeric. Prenume feudal, Aymeric are aproximativ aceeasi etimologie ca Henri, Heimeric in germana veche: halm inseamna casa cu sensul de familie si rik inseamna lifer, sef. Aymeric este un fel de sef al tribului.

Amaury. Din germanul amal, radacina obscura care isi datoreaza succesul familiei regilor vizigotilor, Amaury era un prenume raspandit in perioada mdievala. Amaury este un prenume ce vine de la Amali si ric ce inseamna puternic. Amalaric sau Amalarich, regele vizigotilor s-a casatorit cu una din fiicele regelui Clovis.

Alienor este un prenume regal din perioada medievala. Cea mai celebra regina a purtat acest nume: Alienor d’Aquitane, regina care a fost repudiata de sotul sau, regale Frantei, Louis VII si s-a recasatorit cu regele Henri al II-lea devenind astfel regina Angliei.

Eloi. Se spune ca Sf. Eloi se afla la originea construirii spitalelor si manastirilor. Este considerat patronul muncitorilor din metalurgie. Prenumele Eloi vine din latinescul eligius, cel ales.

Emma nu este diminutivul Emanuelei ci un prenume intreg ce provine din germanicul heim care inseamna casa sau de la ermin care inseamna mare, puternic. In Evul Mediu, mai multe regine ale Frantei si Angliei purtau numele de Emma. Dupa o lunga perioada de obscuritate, azi, Emma se numara printre cele mai iubite prenume.

Lasă un răspuns