Alegerea unui nume nu se face niciodata la intamplare. Si asta deoarece un nume poate releva foarte multe lucruri. Parintii se gandesc la numele copilului cu mult timp inainte ca acesta sa se nasca si aleg pana la urma unul sau doua pentru din motive foarte precise.

Numele este foarte important in viata fiecaruia dintre noi. Este mai mult decat un cuvant simplu, este cel care influenteaza personalitatea unui individ si il identifica pe acesta in raport cu cei din jur. Deci un nume trebuie sa fie ales cu cea mai mare grija.

Semnificatia numelor. Un nume are mereu o anumita semnificatie, chiar daca multe persoane ignora acest lucru sau nu vor sa stie asta. Inainte de a lua deci o decizie, parintii trebuie sa se intereseze cu privire la seminificatia numelui pe care vor sa il dea unui copil. Este foarte important pentru viata copilului. Cu siguranta ca va intreba intr-o buna zi ce semnificatie are numele sau si va fi dezamagit mai mult ca sigur sa afle ca are o semnificatie cam dezagreabila.

Foarte multi parinti acorda o mare importanta semnificatiei unui nume si bine fac. Numerosi sunt cei care aleg sa dea un nume sau doua nume simbolice pentru copiii lor cu scopul precis de a le trasmite anumite valori. Astfel multi aleg oentru copiii lor Emanuel, Alexandra sau Alexandru, Anastasia, Angela, Antonia, Diana sau Adam, Andrei, David, Filip sau Gabriel.

Cei mai celebri psihologi au demonstrat faptul ca numele copiilor au o reala influenta asupra celor care le poarta. Trebuie sa mentionam de altfel ca in India sau in Japonia, numele copiilor este direct influentat sau inspirat din substantive comune pozitive precum curaj, bucurie, lumina sau zambet.

Numele rare. Parintii vor ca toti copiii lor sa fie unici, un lucru perfect normal si de inteles. Pentru ca un copil sa se face remarcat fata de ceilalti, acestia aleg un nume care nu este deloc obosnuit. O decizie care trebuie sa fie foarte bine cantarita deoarece un nume rar, mai original poate sa aiba o influenta pozitiva sau negativa. Si cum nu se poate prevedea personalitatea unui copil inca din pantecele mamei, nu avem cum sa stim daca un copil va purta sau nu cu indrazneala un nume rar sau foarte original.

Ar fi pacat deci ca un nume sa aiba o influenta nefasta asupra unui copil. Stai deci departe de Mercedesa, Kasandra, Jose Armando, Trandafir, Julietta, Portocala sau Lamaia, Argentina, Haiduc, Tarzan sau Godzilla, etc. Sunt niste nume grele de purtat care nu se potrivesc unui copil. Copiii vor fi cu siguranta sursa unor glume nesarate de fiecare data.

Numele comune. Numele comune sunt nume des intalnite precum Maria, Marian, Petru, Ioan, Ioana, Oana… care nu atrag neaparat atentia. Alegand acest nume vei alege sa joci cartea prudentei. Numerosi parinti aleg sa faca asta. Un nume comun nu va face cu siguranta obiectul unor remarci nepotrivite.

Gandeste-te deci daca numele copilului tau vrea sa atraga simpatie, admiratie sau antipatie si remarci nepotrivite?

Lasă un răspuns