Numele biblice reprezintă o valoare sigură. Nu se demodează deoarece au traversat Istoria. La origine, sunt asociate cu creștinismul și cu iudasimul prin intermediul textelor sfinte: Vechiul Testament, Noul Testament și Biblia ebraică. De-a lungul anilor, aceste nume biblice i-a cucerit pe părinți. Descoperă mai jos câteva nume biblice de băieți și semnificația lor.


Eden. Acest prenume mixt semnifică deliciu în ebraică. Face referire le Eden, numele Paradisului terestru din Vechiul Testament. Apărut in secolul XVIII in Marea Britanie, a început sa fie popular abia după anul 2000. Eden este o persoană tandră și curajoasă.


Gabriel. Acest prenume biblic provine de la termini ebraici care semnifică forță și zeu. Gabriel este unul din cei trei arhangheli. În Noul Testament, anunță nașterea lui Iisus Christos Fecioarei Maria. Gabriel este o persoană deosebit de atentă.


Paul. Acest nume biblic provine din latinescul Paulus care semnifică mic. Este un prenume popular. După convertirea la creștinism, apostolul Paul a ales să se numească așa din umilință. În realitate numele său era Saul. Paul este o persoană extrem de pragmatică.


Noe. Acest prenume semnifică consolare sau odihnă în ebraică. Este un prenume destul de frecvent. Noe este un patriarh biblic. În Vechiul Testament, Dumnezeu i-a ordonat lui Noe să adune pe arca sa familia și un cuplu din fiecare specie de animale, înainte de a declanșa potopul. Noe este rezistent.


Adam. Acest prenume vine de la expresia ebraică făcut din pământ roșu. Este numele oferit de Dumnezeu primului bărbat de pe Pământ. În Cartea Genezei, Dumnezeu l-a creat pe Adam după chipul său, din argilă, praf și pământ. Adam este o persoană mândră.


Aaron. Acest prenume semnifică cel care vine după în ebraică. În Vechiul Testament, Aaron este fratele lui Moise. Este un profet. Joacă un rol important în eliberarea poporului evreu, în special datorită intervenției sale la Faraon. Aaron este răbdător și tolerant.


Simon. Acest prenume biblic provine din ebraică care poate fi tradus care este împlinit. După ce a evanghelizat Egiptul, a predicat o perioadă în Persia. Simon este o persoană visătoare care nu ezită să își spună cu sinceritate părerile.

Lasă un răspuns