Primăvara sosește în curând. Vrei să asociezi nașterea îngerașului tău cu acest sezon al renașterii și al reînnoirii? Iată în acest caz, o selecție cu nume de fete și de băieți cu consonanțe primăvăratice, florale sau sinonime cu renașterea

Nume pentru fete.

Melina. Numele de Melina este derivat din greacă și răspândit în Cyclade. Este un nume care desemnează atât mielul, cât și albina. Un nume foarte popular încă din Antichitate, care se potrivește cel mai bine unor fete inteligente, fidele și fermecătoare.

Iris. Iris este un nume din ce în ce mai popular, care evocă cea mai frumoasă floare de primăvară, Irisul. Dar se referă și la mesagera zeilor din mitologie. Iris este o fire generoasă, dulce, este mereu în căutare de armonie și fantezie.

Margareta. Vine din latină, unde înseamnă perlă sau puritate. Margareta este pragmatică, discretă, muncitoare, voluntară și foarte eficientă. Dar nu prea are încredere în ea.

Flora. Un nume care ne duce, bineînțeles, cu gândul la floare. Alte derivate de la acest nume- Floriana, Florentina sau Florența.

Nume pentru băieți

Jasmin. Este un nume de origine arabă care provine de la Jasmine, personajul din 1001 nopți. Jasmin este un băiat foarte fin, dus de intuiție și de forță.

Laurențiu. Un nume care vine din latină, unde laurus, care înseamnă planta laur deci încununat cu lauri. Unii specialiști sunt de părere ca Laurențiu se referă și la locuitorii orașului Laurentum. Cei care poartă acest nume sunt cei mai calmi, atenți și cei mai ambițioși.

Clement. Clement este un nume ce vine din latină clemens, ce înseamnă dulceață. un nume care induce clemență și bunătate. Este un nume original, ca și variantele sale Clementin sau Clemence.

Virgil. Un nume vechi, destul de rar, care evocă apariția mugurilor și bobocilor. Este un nume inspirat de latinul virga, unde înseamnă mică ramură suplă. Cei care au acest nume se disting prin simțul lor al umorului și latura lor mai extravertită.

Florian. Este un nume care provine de la Florianus, floare sau înflorit. Cei care poartă acest nume se adaptează foarte ușor oricăror situații. Florian este sociabil, comunicativ și delicat sau tandru.

Lasă un răspuns