Personalitatea si psihicul unui copil sunt cu siguranta influentate in mare parte de numele sau. Si dat fiind faptul ca mai nou peste tot apar conflicte in lume, un nume care simbolizeaza pacea este o alegere mai mult decat perfecta.

Olivian. Olivian este un nume care inseamna pace si maslin deopotriva. Iar maslinul este un arbore cu cele mai puternice simboluri. In cultura antica greceasca, ramurelele de maslin simbolizau pacea si speranta. Numele de Olivian este un nume foarte poetic perfect pentru un baietel inteligent si perseverent. Varianta sa feminina este la fel de frumoasa.

Irina. Este un nume care in grecescul “eirene” semnifica pace. Un nume tot mai rar insa in zilele noastre dar care atrage prin originalitate, latura sa mai retro si simbolica sa.

Milo. Numele Milo este derivat de la prenumele Aemilus care a devenit la randul sau un nume mai comun, Emil. Este un nume scurt si original, pentru cei mai carismatici, cei mai seducatori si mai emotivi baietei.

Frederic. Numele de Frederic este un nume de origine germana care inseamna iubitor de pace. Cei cu acest nume au un caracter putenic, au un spirit innascut de leaderi, sunt curiosi, dinamici si foarte loiali.

Serena. Un nume care provine din latinul « serenus », care inseamna calm, linistit. Este un nume foarte original, dulce si plin de forta pentru fetitele prietenoase, luminoase si vesele.

Salomea. Numele de Salomea vine din ebraica, unde « shalom » inseamna pace si plenitudine. Fetitele cu acest nume sunt autentice si fermecatoare, sunt admirate de toti, sunt inteligente si foarte disciplinate.

Miroslav. Numele Miroslav inseamna glorie si pace. Este un nume ideal pentru baieteii dulci si fermecatori, inteligenti, linstiti si mai discreti.

Arisha. Arisha nu este un nume foarte popular sau raspandit, ideal pentru fetitele tandre, muncitoare, decise si riguroase. Fetitele care poarta acest nume sunt foarte increzatoare, devotate si determinate.

Axel. Este un nume care vine din ebraicul « absalom », care inseamna tatal de pace. Nu este un nume foarte raspandit, dar este un nume scurt, sonor, original care imbina modernitate cu o simbolistica forte.

Noe. In ebraica, acest nume inseamna odihna, calm. Este un nume bland dar puternic in acelasi timp, deoarece ne duce cu gandul la Noe din Biblie, un nume pentru un baietel echilibrat si armonios, un leader innascut, care nu se teme sa apeleze la forta pentru a se face inteles, dar foarte atent si filozof in acelasi timp.

Lasă un răspuns