Numele biblice traversează toate epocile. De la cele mai clasice la cele mai rare şi încă se numără în topul preferinţelor părinţilor. Eşti în căutarea unor nume de baieti din biblie? Atunci ai ajuns în locul potrivit deoarece am adunat pentru tine câteva din cele mai frumose şi mai populare nume biblice de baieti.

Cele mai frumoase nume de baieti din Biblie

Abel este fără îndoială unul din cele mai cunoscute nume biblice de baieti. Provine din ebraicul hevel şi semnifică vanitate, respiraţie. În Biblie, Abel este al doilea fiu al lui Adam şi Eva. Acesta a fost asasinat de fratele său Cain, un episod din Biblie care a inspirat un număr mare de artişti si pictori. Cei care poartă umele de Abel sunt intuitivi, organizaţi şi au toate şansele să devină lideri.

Beniamin este un alt nume biblic extrem de popular la noi in tara. Este un nume de origine ebraică şi semnifică fiul dreptei, fiul norocului, al fericirii. În Vechiul Testament, Beniamin este ultimul fiu al lui Iacov şi a lui Rahela. Beniamin este atent la detalii, este punctual, un om calculat care adoră să citească.

Rafael este un alt nume din categoria nume de băieţi din Biblie. Un nume de origine ebraică care semnifică vindecătorul lui Dumnezeu. În Biblie, Rafael este unul din cei trei arhangheli, patronul călătorilor. Băieţii care poartă numele de Rafael sunt generoşi, inteligenti şi cultivaţi, reuşesc în absolut tot ce îşi propun.

Samuel este un alt nume din Biblie foarte frumos, derivat din ebraicul Shemuel şi semnifică Dumnezeu a auzit. În Vechiul Testament, Samuel, judecător şi profet, este cel care îi desemnează pe Saul şi David drept primii regi ai Israelului. Samuel este o persoană ambiţioasă şi pasionată de tot ceea ce face dar şi altruistă şi sensibilă.

Simon este un nume de baieti din Biblie încă pe placul unui număr mare de părinţi. Simon semnifică Domnul a ascultat. Simon este unul din cei 12 aspostoli ai Mântuitorului. Este şi numele original al apostolului care devine Sfântul Petru. Simon este o persoană independentă optimistă şi voluntară.

Nume de baieti inspirate din Biblie

Adam este un alt nume vechi regasit in Biblie şi semnifică a crea în ebraică. Băieții care poartă numele de Aaron sunt veseli și energici. Unul dintre acele nume ebraice foarte populare.

Petru este unul din cele mai răspândite și mai frecvente nume de baieti din Biblie și semnifică piatră, stâncă sau rocă. Petru este primul dintre discipolii Mântuitorului care au ales să i se confeseze. Iisus îi dă numele de Petru, cel pe care te poți sprijii și baza. Din semnificatia numelui Petru putem extrage faptul ca el este o persoană hotărâtă și ambițioasă care nu se îndoiește niciodată de propriile puteri, orientată spre rezultat.

Timotei, cel care il onorează pe Dumnezeu este un nume istoric pe care il regasim in Biblie. Este mai puțin răspîndit în zilele noastre. Sfantul Timotei a fost unul din insotitorii Sfantului Pavel într-una din numeroasele sale călătorii misionare. Timotei este o persoană directă și sinceră, care știe să își asume responsabilități.

Luca este un nume de băieți din Biblie ce provine din latină și semnifică lumină. Este cel care a redactat Evanghelia care îi poartă numele. Semnificatia numelui Luca ne spune ca acesta este o persoană deschisă cu cei din juurl său. Acceptă propunerile și ideile celorlalți fără probleme, nu le consideră pe ale sale cele mai bune.

Teofil este un nume biblic ce inseamna zeu a iubi. Teofil este cel căruia Luca i-a dedicat Evanghelia. Este o persoană carismatică șo seducătoare, cu reacții imprevizibile, un bun orator. Este o persoană destul de emotivă, cu un caracter pasional.

Gabriel, omul lui Dumnezeu, figurează printre cei trei arhangheli alături de Mihai și Rafael. Gabriel este cel care o anunță pe Fecioara Maria de sosirea Mesiei. Este o persoană sociabilă și plăacută, sensibilă și dotată cu tact.

Daca vrei sa citesti un alt articol incredibil de popular in dictionarul nostru de nume biblice, il poti accesa in link-ul de aici: Cele mai frumoase nume biblice

Nume de baieti inspirate din Biblie sunt in voga in ultimii ani pentru ca sunt extrem de frumoase, au o insemnatate puternica si si-au mentinut popularitatea de-a lungul timpului.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns