Numele biblice traversează epocile, de la cele mai clasice la cele mai rare şi încă se numără în topul preferinţelor părinţilor. Eşti în căutarea unor nume de băieţi din biblie? Atunci ai ajuns în locul potrivit deoarece am adunat pentru tine câteva din cele mai frumose şi mai populare nume de băieţi din biblie.

Abel este fără îndoială unul din cele mai cunoscute nume de băieţi din biblie. Provine din ebraicul hevel şi semnifică vanitate, respiraţie. În Biblie, Abel este al doilea fiu al lui Adam şi Eva. Acesta a fost asasinat de fratele său Cain, un episod din Biblie care a inspirat un număr mare de artişti si pictori. Cei care poartă umele de Abel sunt intuitivi, organizaţi şi au toate şansele să devină lideri.

Beniamin este un alt nume popular din categoria nume de băieţi din biblie. Este un nume de origine ebraică şi semnifică fiul dreptei, fiul norocului, al fericirii. În Vechiul Testament, Beniamin este ultimul fiu al lui Iacov şi a lui Rahela. Beniamin este atent la detalii, este punctual, un om calculat care adoră să citească.

Rafael este un alt nume din categoria nume de băieţi din biblie. Un nume de origine ebraică care semnifică vindecătorul lui Dumnezeu. În Biblie, Rafael este unul din cei trei arhangheli, patronul călătorilor. Băieţii care poartă numele de Rafael sunt generoşi, inteligenti şi cultivaţi, reuşesc în absolut tot ce îşi propun.

Samuel este un nume de băieţi din biblie, derivat din ebraicul Shemuel şi semnifică Dumnezeu a auzit. În Vechiul Testament, Samuel, judecător şi profet, este cel care îi desemnează pe Saul şi David drept primii regi ai Israelului. Samuel este o persoană ambiţioasă şi pasionată de tot ceea ce face dar şi altruistă şi sensibilă.

Simon este un nume de băieţi din biblie încă pe placul unui număr mare de părinţi. Simon semnifică Domnul a ascultat. Simon este unul din cei 12 aspostoli ai Mântuitorului. Este şi numele original al apostolului care devine Sfântul Petru. Simon este o persoană independentă optimistă şi voluntară.

Adam este un alt nume de băieţi din biblie şi semnifică a crea în ebraică. Băieții care poartă numele de Aaron sunt veseli și energici.

Petru este unul din cele mai răspândite și mai frecvente nume de băieți din biblie și semnifică piatră, stâncă sau rocă. Petru este primul dintre discipolii Mântuitorului care au ales să i se confeseze. Iisus îi dă numele de Petru, cel pe care te poți sprijii și baza. Petru este o persoană hotărâtă și ambițioasă care nu se îndoiește niciodată de propriile puteri, orientată spre rezultat.

Timotei, cel care il onorează pe Dumnezeu este un nume de băieți din biblie mai puțin răspîndit în zilele noastre. Sfantul Timotei a fost unul din insotitorii Sfantului Pavel într-una din numeroasele sale călătorii misionare. Timotei este o persoană directă și sinceră, care știe să își asume responsabilități.

Luca este un nume de băieți din biblie ce provine din latină și semnifică lumină. Este cel care a redactat Evanghelia care îi poartă numele. Luca este o persoană deschisă cu cei din juurl său. Acceptă propunerile și ideile celorlalți fără probleme, nu le consideră pe ale sale cele mai bune.

Teofil este un nume biblic ce inseamna zeu a iubi. Teofil este cel căruia Luca i-a dedicat Evanghelia. Este o persoană carismatică șo seducătoare, cu reacții imprevizibile, un bun orator. Este o persoană destul de emotivă, cu un caracter pasional.

Gabriel, omul lui Dumnezeu, figurează printre cei trei arhangheli alături de Mihai și Rafael. Gabriel este cel care o anunță pe Fecioara Maria de sosirea Mesiei. Este o persoană sociabilă și plăacută, sensibilă și dotată cu tact.

LĂSAȚI UN MESAJ