Elizabeth, Emma, Rebecca, Claudia sau Dorian… literatura poate sa reprezinte cea mai buna sursa de inspiratie pentru cei care sunt in cautarea unui nume de neuitat. Care sunt capodoperele din care te poti inspira si cele mai frumoase nume de eroi sau de eroine?

Elizabeth. Toata lumea a auzit sau a citit macar o data celebrul roman « Mandrie si prejudecata » a lui Jane Austen. Eroina sa este o femeie inteligenta si spirituala, una din cele mai apreciate si admirate eroine din intreaga literatura. Reprezinta forta sentimentelor.

Emma. Celebra Emma din « Madame Bovary” este o figura emblematica a literaturii universale. Un personaj cu o imaginatie foarte bogata, pasional, cu o sete de aventura si cu un romantism duse la extrem.

Romeo. Celebra poveste de dragoste din « Romeo si Julieta » este cunoscuta de toata lumea. Iar numele celor doi care incarneaza iubirea absoluta inca ii mai inspira pe cei care sunt in cautarea unui nume pentru bebelusii lor.

Rebecca. Celebrul roman a lui Daphne du Maurier, Rebecca, nu poarta numele personajului principal. Este un roman de dragoste care se invarte in jurul mortii pline de mister a Rebeccai.

Claudia. Interviu cu un vampir a lui Anne Rice prezinta povestea unui personaj mitic, Claudia, o fetita de cinci ani, transformata in vampir. Un personaj cam demonic, destul de departe de personajele simpatice din The Vampire Diaries sau Twilight.

Dorian. Cu siguranta ca ai auzit pana acum de Dorian Gray, chiar daca nu ai citit magistralul roman a lui Oscar Wilde. Frumos ca un zeu dar cu un suflet plin de rautate, Dorian este un corupt, un om fara scrupule, cu un final tragic.

Anna. Celebra « Anna Karenina » a lui Lev Tolstoi spune povestea frumoasei Anna care se indragosteste de contele Vronski si care isi paraseste familia si copii pentru a-l urma pe acesta. Fara indoiala este cel mai important personaj al literaturii franceze.

Augustin. Augustin este eroul adolescent al singurului roman a lui Alain Fournier, Cararea pierduta. Un personaj misterios si temerar care se indragosteste de o tanara intalnita la o petrecere pe care o va cauta mai apoi multi ani pana o va regasi.

Lasă un răspuns