Nume de Crăciun pentru cei mai frumoși îngerași

Noe, Isaac,, Abraham, Adam, Debora… numele biblice pentru copilași sunt o minunată sursă de inspirație pentru orice părinte.

Sunt nume profunde, cu cea mai frumoasă poveste…. Care trebuie neapărat spusă!

Lea. Un nume care vine din ebraică unde lea înseamnă obosită sau din latinescul leo, leoaică. Lea este pomenită în Biblie, unde ni se spune că a tot obosit să își plângă soarta. Promisă lui Esau, deloc seducător sau fermecător, va face schimb până la urmă cu sora sa Rachel pentru a se căsători cu Iacob.

Noe. Este un nume care vine din ebraică, unde noah înseamnă repaus, odihnă. Noe ne duce cu gândul la celebrul constructor al arcii din Biblie, care conform cărții Genezei salvează umanitatea de potop.

Blathazar. Este un nume care provine din akkadiană- Bel-sharra-outsour, prinț al Babiloniei, protector al stăpânului. Este unul din numele celor trei regi magi care au venit să îl vadă pe Iisus la nașterea sa. Este cel care aduce mirul nou-născutului.

Abraham. Vine din ebraică, unde Abraham înseamnă tată al mulțimii. Patriarhul Abraham a fost primul din Biblie care a părăsit orașul Ur pentru a se instala în Palestina. Cel mai adesea, este prezentat drept strămoșul primordial al poporului evreu.

Salomeea. Vine din ebraicul shalom, care înseamnă pace. Această prințesă fermecătoare, după un dans captivant, este cea care cere capul lui Ioan Botezătorul. A fost martora crucificării lui Iisus și a ieșirii sale din mormânt.

Adam. Un nume care în ebraică înseamnă format cu pământ roșu. Este un prenume biblic prin excelență, cel al primului om de pe pământ.

Eva. Este un nume care vine de la avva, adică sursă de viață. este prima femeie, ieșită din mâinile lui Dumnezeu pentru a deveni partenera lui Adam. Un dar pentru care îl va răsplăti cu trădarea, dându-i să muște din fructul interzis.

Isaac. Este un nume care în ebraică înseamnă va râde. În Biblie este fiul mult așteptat al lui Sarah și Abraham, care  fost sacrificat pentru Dumnezeu și care îl salvează in extremis.

Debora. În ebraică, dvora înseamnă albină. În Vechiul Testament Debora este un judecător din Israel și un profet.

Lasă un răspuns