Alegerea unui nume pentru bebelușul tău este o sarcină dificilă care poate stârni discuții aprinse în aproape orice familie. Copilul poate purta un singur prenume sau două prenume și sugestiile persoanelor din jur par nesfârșite. Ce zici de nume de fete cu semnificație puternică?


Emma. Este un derivat al prenumelui germanic Imma dar și un diminutiv al prenumelui ebraic Emanuela. Emma semnifică Dumnezeu este cu mine.


Adelia. Adelia este un prenume feminin de origine ebraică. Adal este un cuvânt german care semnifică nobil.


Alev. Alev este un prenume feminin de origine turcă. În limba turcă Alev semnifică flacără.


Alia. Alia semnifică nobilă în limba arabă.


Alienor. Cea mai celebră dintre regine, Alienor a fost repudiată de către regele Louis al VII-lea al Franței din cauza comportamentului său și se recăsătorește cu Henri II Plantagenet devenind astfel regina Angliei.


Anya. Anya este un prenume feminin de origine rusă care semnifică grație.

Beatrice. Din latinescul Beatrix, fericită, Beatrice are o semnificație aparte. Acest prenume a apărut în al doilea secol al erei noastre și a devenit rapid popular în Europa, mai ales în țările latine.


Cataleya semnifică cea care reprezintă echilibrul.


Daria. Prenumele Daria provine din latină și semnifică cea care deține binele.


Diana. Diana este un prenume feminin de origine latină, provine de la latinescul diana care semnifică luminoasă, divină.


Elea. Prenumele Elea ar putea fi diminutivul prenumelui Eleonora care semnifică Dumnezeu este lumina mea. În greacă, el și enor semnifică bogăție și onoare.


Georgiana semnifică secretul sângelui.


Ioana semnifică binecuvântarea Domnului.


Iulia semnifică puterea nemărginită, este descendenta directă a zeului Jupiter.


Lorena semnifică cea care merită să poarte laurii.


Maria semnifică cea iubită, cea îndrăgită, fiind unul din cele mai răspândite prenume de fete. Pentru orice femeie este o adevărată binecuvântare să poarte acest nume sfânt care semnifică dragoste, smerenie și ocrotire.


Olga, de origine scandinavă, semnifică succes.


Victoria provine din latina si semnifică victorios, învingător, încununat de izbândă, campion, un prenume care ne amintește că omul trebuie să fie învingător în viață.


Teodora, în limba greacă semnifică darul lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns